3.7 C
București
vineri, martie 21, 2025

Analize și Trenduri – Rusia nu mai are bani să își modernizeze centralele electrice. Ce proiecte au fost abandonate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernul Rusiei a permis mai multor companii să abandoneze modernizarea a peste o duzină de centrale electrice din toată țara din cauza lipsei de finanțare și echipamente, a informat agenția de presă rusă Interfax, vineri, citând un ordin publicat pe site-ul guvernamental cu o zi înainte.

Deși Putin și oficialii ruși au respins în mare măsură impactul sancțiunilor occidentale impuse în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei, semnele de avertizare cu privire la starea economiei Rusiei continuă să crească până în 2025...

2 din Rusia, care furnizează regiunile Arhangelsk, Vologda, Kostroma, Novgorod și Yaroslavl, i s-a permis să nu-și renoveze centralele din Kostroma și Yaroslavl din cauza dificultăților de finanțare.Compania a plănuit inițial să obțină fonduri pentru proiecte de la Alfa Bank din Rusia, dar nu a reușit să cadă de acord cu privire la împrumuturi, a informat agenția de presă.

Guvernul Rusiei a permis mai multor companii să abandoneze modernizarea a peste o duzină de centrale electrice din toată țara din cauza lipsei de finanțare și echipamente, a informat agenția de presă rusă Interfax, vineri, citând un ordin publicat pe site-ul guvernamental cu o zi înainte.

Deși Putin și oficialii ruși au respins în mare măsură impactul sancțiunilor occidentale impuse în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei, semnele de avertizare cu privire la starea economiei Rusiei continuă să crească până în 2025, notează Kiev Independent.

Centrala termică Tatneft din Nijnekamensk a fost eliminată de pe lista proiectelor de modernizare, iar renovarea acesteia a fost amânată până în 2027. Au fost excluse și centralele combinate de căldură și energie electrică Avtozavodskaya și Quadra, situate în regiunile Nijni Novgorod și, respectiv, Voronezh.

Motivele deciziei au inclus creșterea prețurilor echipamentelor, care ar amenința stabilitatea financiară a companiei, și recunoașterea faptului că proiectul nu era rentabil din cauza costului turbinelor, potrivit documentului.

Companiei de generare teritorială nr. 2 din Rusia, care furnizează regiunile Arhangelsk, Vologda, Kostroma, Novgorod și Yaroslavl, i s-a permis să nu-și renoveze centralele din Kostroma și Yaroslavl din cauza dificultăților de finanțare.Compania a plănuit inițial să obțină fonduri pentru proiecte de la Alfa Bank din Rusia, dar nu a reușit să cadă de acord cu privire la împrumuturi, a informat agenția de presă.

Guvernul rus a aprobat abandonarea, în cadrul proiectului de modernizare, a centralei electrice în condensare Nevinnomysskaya din regiunea Stavropol, al cărei cost a crescut cu 454%.

Compania de generatoare din Siberia din Rusia a fost, de asemenea, scutită de cerințele de modernizare a patru centrale electrice din Siberia. Compania va trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de ruble (22 de milioane de dolari) pentru ca proiectele să fie eliminate treptat.

Compania de a doua generație a pieței angro de energie electrică, deținută de gigantul energetic rus Gazprom, a fost, de asemenea, eliberată de obligațiile sale de a-și renova centrala electrică din orașul Surgut din cauza unei întârzieri de 16 luni a livrărilor de echipamente. De asemenea, T Plus al miliardarului Viktor Vekselberg i sa permis să nu modernizeze fabricile pe care le deținea în Izhevsk și Samara.

Efectul combinat al sancțiunilor și al inflației începe să amenințe economia rusă în diverse sectoare, inclusiv auto, aviație și retail. Această evoluție vine pe fondul unei eforturi tot mai mari din partea președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a lansa negocierile în Ucraina cât mai curând posibil, deși Moscova a arătat puțin interes pentru negocierile de pace.

Editor : M.I.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!