21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Analize și Trenduri – Șeful CCIB: Bucureştiul produce aproape un sfert din PIB-ul României. Rata şomajului în Capitală: doar 1% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rata şomajului în București este de numai 1%, iar capitala concentrează 24,7% din Produsul Intern Brut (PIB) al României, a declarat marţi Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Capitala concentrează 24,7% din PIB-ul României, deci aproape un sfert din PIB-ul României este realizat în Municipiul Bucureşti.

Exporturile României se fac în raport de 20%, iar importurile în raport de 32%, deci foarte mult, ceea ce ne bucură”, a afirmat Iuliu Stocklosa la o conferinţă pe tema dezvoltării urbane, potrivit Agerpres.

Rata şomajului în București este de numai 1%, iar capitala concentrează 24,7% din Produsul Intern Brut (PIB) al României, a declarat marţi Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

„Rata şomajului este de numai 1% în Bucureşti. Ne dorim încă foarte mulţi angajaţi să aducem în Capitală. Capitala concentrează 24,7% din PIB-ul României, deci aproape un sfert din PIB-ul României este realizat în Municipiul Bucureşti. De asemenea, 30% din suprafaţa de vânzare şi desfacere cu amănuntul a României se află în Bucureşti. Exporturile României se fac în raport de 20%, iar importurile în raport de 32%, deci foarte mult, ceea ce ne bucură”, a afirmat Iuliu Stocklosa la o conferinţă pe tema dezvoltării urbane, potrivit Agerpres.

Potrivit şefului CCIB, din punct de vedere turistic, capitala României poate deveni un loc atractiv pentru întâlniri de business, precum şi un loc de city break.

„Regiunea Bucureşti-Ilfov a atras 62,7 miliarde de euro, după 1990, reprezentând 62,5% din totalul investiţiilor din România, datorită avantajelor competitive certe poziţie la intersecţia două coridoare de transport pan-european şi aproape de Dunăre, structura socială şi profesională a Bucureştiului este una cu un standard foarte ridicat. În ultima statistică pe care am primit-o se arăta că salariul mediu pe Bucureşti este undeva la 158% faţă de salariul naţional, însemnând că avem oameni foarte bine pregătiţi în Bucureşti. Noi ne dorim ca împreună cu partenerii noştri, astăzi, să găsim soluţii cât mai eficiente care să contribuie la îmbunătăţirea climatului de business şi al vieţii social-culturale a Capitalei (…) Bucureştiul are o şansă nouă, dacă ne organizăm corect, să fie un loc de city break, un loc de business, de întâlniri de business şi, bineînţeles, concerte, lucruri deosebite cu care putem să dezvoltăm Capitala din punct de vedere turistic, cât şi să aducem finanţare pentru primării”, a susţinut oficialul CCIB.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează, marţi, cea de-a cincea ediţie a conferinţei „Focus Bucureşti – infrastructură şi dezvoltare urbană sustenabilă”.

În cadrul evenimentului sunt prezenţi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri a Capitalei, precum şi oficiali din administraţia centrală şi locală, cu scopul de a clarifica problemele apărute în relaţia autorităţi – mediu de afaceri şi pentru a identifica soluţii şi bune practici menite să transforme Bucureştiul într-o metropolă modernă a business-ului românesc.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!