24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Analize și Trenduri – Unde a dispărut „Lupul de pe Wall Street” în varianta londoneză. Schema piramidală cu care a reușit să trăiască o viață de lux – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anthony Constantinou (în poză, alături de soție) și-a convins victimele să investească zeci sau chiar sute de mii de lire sterline în firma sa în schimbul promisiunii obținerii unor dobânzi mari.

Un fost magnat al City-ului londonez care a condus o afacere în stilul „Lupului de pe Wall Street” și-a fraudat clienții care au investit până la 70 de milioane de lire sterline în ceea ce era de fapt o schemă piramidală...

Anthony Constantinou și-a convins victimele să investească zeci sau chiar sute de mii de lire sterline în firma sa, Capital World Markets (CWM), în schimbul promisiunii că vor obține profituri mari și că afacerea este lipsită de riscuri, scrie Evening Standard.

Un fost magnat al City-ului londonez care a condus o afacere în stilul „Lupului de pe Wall Street” și-a fraudat clienții care au investit până la 70 de milioane de lire sterline în ceea ce era de fapt o schemă piramidală, relatează Bloomberg.

Anthony Constantinou și-a convins victimele să investească zeci sau chiar sute de mii de lire sterline în firma sa, Capital World Markets (CWM), în schimbul promisiunii că vor obține profituri mari și că afacerea este lipsită de riscuri, scrie Evening Standard.

CWM avea sediul în Turnul Heron, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din centrul financiar al Londrei (City of London), și era o firmă respectată, având contracte de sponsorizare cu clubul de fotbal Chelsea FC și mai multe competiții de box.

Directorul executiv al companiei, însă, era arhitectul unei scheme Ponzi în urma căreia și-a fraudat o parte dintre clienți, Constantinou reciclând banii obținuți de la noii investitori pentru a le plăti dividende clienților mai vechi și pentru a-și finanța viața sa de lux.

Pe când era doar un copil, tatăl lui Anthony, Aristos, un magnat al modei, a fost împușcat mortal în noaptea de Revelion pe o stradă din Londra cunoscută ca „Aleea Miliardarilor” – o crimă încă nerezolvată.

Nuntă de 2,5 milioane de lire sterline, întâlniri cu Prințesa Anne și investiții la Chelsea

Trei decenii mai târziu, Constantinou junior părea să își fi revenit de pe urma tragediei după ce a pus bazele companiei CWM, care l-a transformat într-un afacerist de succes.

În septembrie 2014, și-a organizat nunta pe insula grecească Santorini pentru care a plătit 2,5 milioane de lire sterline. Invitații au zburat cu avioane private care le-au fost puse la dispoziție de Constantinou.

Când compania lui a sponsorizat un eveniment nautic la Londra, Constantinou a întâlnit-o pe Prințesa Anne, sora Regelui Charles, și a invitat staruri din lumea sportului în boxa lui de pe Stamford Bridge, stadionul lui Chelsea.

Prima petrecere de naștere a copilului său l-a costat 70.000 de lire sterline.

Prins în Bulgaria cu acte de identitate false 

Tribunalul din Southwark de la Londra l-a găsit vinovat pentru fraudă și spălare de bani după un proces care a durat două luni de zile.

Constantinou a dispărut în timpul procesului, pe numele său fiind emis un mandat de arestare. La câteva săptămâni după ce a dispărut, acesta a fost arestat în Bulgaria pentru că a folosit acte de identitate false, dar, din motive necunoscute, a fost lăsat să plece.

„Lupul din Hamstead”, cum era el cunoscut printre cunoscuți, rămâne încă în libertate.

Constantinou își ademenea victimele promițând dobânzi generoase de până la 5% pe lună pentru investiții „fără niciun risc” în tranzacții de pe piața valutară.

Investiția minimă era de 100.000 de lire sterline, potrivit procurorilor. Investitorilor li se spunea că numai 10% din banii lor urmau să fie tranzacționați, iar riscul era garantat de averea personală a lui Constantinou.

Investigatorii criminaliști de la poliția din City-ul londonez au descoperit că plățile pentru investitori nu proveneau din tranzacții de pe piața valutară, ci din capitalul investit de clienți.

Îi concedia pe angajați dacă făceau glume care nu erau pe placul său

Avocatul lui Constantinou și-a descris clientul ca fiind o persoană imatură, egoistă și un „bărbat pentru care nu este frumos să lucrezi și un bărbat cu care nu este frumos să ai de-a face”, dar care nu este un infractor.

Constantinou a fost deja condamnat la 12 luni de închisoare pentru că a agresat sexual două femei în birourile sale în 2014 și 2015.

Potrivit mărturiilor victimelor, Constantinou obișnuia să își ironizeze angajații dacă nu îi spuneau „bună dimineața”, le trântea ușa în față în glumă și îi dădea afară dacă ei făceau glume care lui nu-i plăceau.

Una dintre femei a spus că a fost obligată de Constantinou să mănânce wasabi în timpul unei întâlniri de afaceri și că a fost sărutată cu forța de acesta.

Constantinou urmează să fie condamnat pe data de 9 iunie, indiferent dacă va fi prezent la tribunal sau nu.

Editor : Raul Nețoiu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!