11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Analize și Trenduri – VIDEO. Sorin Grindeanu: S-a deschis circulația pe încă un tronson al drumului expres Craiova-Pitești – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

S-a deschis circulația pe Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, de 31,75 de km, al drumului expres Craiova-Pitești.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că s-a deschis circulația pe Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, de 31,75 de km, al drumului expres Craiova-Pitești, cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual.

Cei 31,75 Km ai Tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) sunt deschiși cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual și sunt executați de același constructor român care a finalizat anul trecut Tronsonul 2 (Robănești-Valea Mare) în lungime de 39,85 km...

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că s-a deschis circulația pe Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, de 31,75 de km, al drumului expres Craiova-Pitești, cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual.

„S-a deschis circulația pe încă un tronson al primului drum expres din România (#DEx12 Craiova-Pitești)!  

De astăzi, se circulă pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robănești (județul Dolj) și Colonești (județul Olt).

Cei 31,75 Km ai Tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) sunt deschiși cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual și sunt executați de același constructor român care a finalizat anul trecut Tronsonul 2 (Robănești-Valea Mare) în lungime de 39,85 km.

Dacă este menținut actualul ritm de construcție, anul viitor se va putea circula pe toți cei 121 km ai DEx Craiova-Pitești, după ce se vor finaliza lucrările și pe Tronsoanele 1 și 4”, arată un mesaj transmis de Sorin Grindeanu pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drumul expres este împărțit în patru tronsoane. Anul trecut a fost inaugurat tronsonul 2, care pornește din apropiere de Slatina și continuă până după orașul Balș, având o lungime de aproximativ 40 de kilometri. După deschiderea tronsonului 3, vor exista peste 71 de kilometri de drum expres dați în folosință.

În prezent, se lucrează pe tronsonul 1 și tronsonul 4, care însumează 50 de kilometri și reprezintă capetele drumului expres. Potrivit lui Ionel Scrioșteanu, secretat de stat în Ministerul Transporturilor, lucrările vor fi finalizate pe ambele tronsoane până la finalul anului viitor, moment în care DEx12 Craiova-Pitești va putea fi folosit în întregime.

Compania americană Ford, care deține o fabrică în România, la Craiova, a cerut încă din 2019 modernizarea infrastructurii, iar Drumul Expres dintre Craiova şi Piteşti a fost promis de autorităţile române din 2007, încă de la semnarea contractului de privatizare a fabricii auto.

Citește și Istoria României cu autostrăzile: 113 km până în 1989, am ajuns la 1000 abia anul acesta, dar 2025 se anunță „campionul inaugurărilor”

Editor : Alexandru Costea

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!