Startup-ul românesc Bright Spaces, care dezvoltă tehnologii pentru sectorul imobiliarelor, anunță, luni, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a urmează să finalizeze o rundă de investiții de 2 milioane de EUR.
Firma spune că a obținut deja 1.850.000 EUR de la fonduri care au investit în business și în trecut – Pi Labs, Axeleo Capital, Growceanu și Sparking Capital -, cărora li se adaugă fonduri care investesc acum pentru prima dată în acest startup: Hellen’s Rock, Clearance Capital și Fortech Investments.
Restul de 150.000 EUR urmează să fie strânși de la investitori individuali din toată Europa, care pot contribui cu sume de la 2.500 de euro, pe platforma românească de equity crowdfunding SeedBlink.
Bright Spaces afirmă că va folosit cei 150.000 pentru „dezvoltarea și integrarea unor tehnologii noi, bazate pe Generative AI care să accelereze creșterea internațională a startup-ului”.
Fondat în 2019, de Bogdan Nicoară și Andrei Constantin (foto), Bright Spaces oferă o soluție prin care viitorii chiriași ai spațiilor de birouri pot vizualiza și interacționa în mod digital cu un spațiu, în 3D, pot descoperi principalele specificații tehnologice ale clădirii, punctele de interes, pot cere o ofertă sau planifica un tur live.
Startup-ul românesc susține că „s-a dezvoltat într-o companie europeană care transformă modul în care industria imobiliară prezintă, închiriază și vinde proprietăți”. Bright Spaces mai afirmă că are acum clienți din 5 țări europene și și-a extins recent echipa în Londra, aducându-l pe Adam Ghadiali în rolul de Director, Head of Growth UK.
Într-un context economic și social în care chiriașii spațiilor de birouri preferă o abordare digitalizată, Bright Spaces vine cu două produse care nu se aliniază doar cerințelor acestora, ci adaugă valoare în procesele dezvoltatorilor, proprietarilor, arhitecților sau companiilor de fitout:
Custom 3D Space Planning – cel mai recent produs dezvoltat de echipa Bright Spaces, transformă planurile 2D în tururi 3D, pentru o mai bună înțelegere a modului în care va arăta un spațiu de birouri.
3D Digital Twins – replici digitale ale clădirilor de birouri și rezidențiale pot fi acum accesate online, pentru o mai ușoară vizualizare a tuturor caracteristicilor tehnice, tururi virtuale și închiriere digitală.
Portofoliul Bright Spaces include până acum companii precum: One United Properties, Skanska România și Finlanda, CA Immo Hungary, River Development, Avison Young Romania, PickTwo Studio.
„Industria imobiliară este cea mai mare din lume, dar cea mai puțin digitalizată, așa că potențialul a ceea ce facem cu Bright Spaces este enorm. Ne bucurăm ca în această rundă să vedem o reconfirmare a încrederii fondurilor care deja ne susțin, să atragem investitori puternici noi din Europa și România și să ne lansăm pe SeedBlink, un partener care știm că ne va facilita accesul la fondurile și cunoștințele de care avem nevoie” – a declarat Bogdan Nicoară, CEO și co-fondator Bright Spaces
Ce spun investitorii Bright Spaces:
- „Am susținut Bright Spaces din prima lor zi ca startup, înainte de pandemie, deoarece am văzut potențialul platformei lor de vizualizare 3D de a deveni o soluție globală, care transformă închirierea spațiilor de birouri. Am fost impresionați de fondatori, Bogdan și Andrei, atunci când au participat la acceleratorul nostru în 2021, și ne bucurăm să le fim alături în această călătorie în care schimbă modul în care dezvoltatorii, proprietarii, agenții și chiriașii prezintă și închiriază proprietăți într-o lume post-pandemică” – Faisal Butt, Founder & Managing Partner, Pi Labs
- „Ne bucurăm să lansăm runda Bright Spaces, o startup remarcabil în ecosistemul din România, pe SeedBlink. Combinația lor impresionantă de investitori străini și locali spune foarte multe despre potențialul și popularitatea lor. Suntem mândri să sprijinim un astfel de startup pregătit să optimizeze procesele imobiliare prin design generativ.” – Mircea Ghiță, Country Manager Romania la SeedBlink.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).