34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Antreprenoriat – FlixBus, cumpărat în proporție de 35% de un fond de investiții și o companie de transport – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Flix, alături de fondul de investiții EQT și Kühne Holding, o companie de transport și logistică, a anunțat finalizarea unui acord definitiv pentru achiziționarea unei participații de 35% în firmă, potrivit unui comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro. Înainte de anunțarea tranzacției, surse apropiate situației ar fi evaluat FlixBus la 3 miliarde EUR, potrivit Bloomberg, ceea ce ar însemna că participația minoritară ar fi de aproximativ 1 miliard EUR.

Suntem profund impresionați de ceea ce au realizat André și echipa sa, dezvoltând Flix de la un start-up local la poziția de lider global, operând în 43 de țări”, a declarat Andreas Aschenbrenner, partener fondator și director adjunct al echipei de consultanță EQT Future.

Un fond de investiții suedez, alături de o companie elvețiană de transport și logistică, cumpără o participație minoritară în firma FlixBus, prezentă și în România.

Flix, alături de fondul de investiții EQT și Kühne Holding, o companie de transport și logistică, a anunțat finalizarea unui acord definitiv pentru achiziționarea unei participații de 35% în firmă, potrivit unui comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro.

Înainte de anunțarea tranzacției, surse apropiate situației ar fi evaluat FlixBus la 3 miliarde EUR, potrivit Bloomberg, ceea ce ar însemna că participația minoritară ar fi de aproximativ 1 miliard EUR.

EQT Future și Kühne Holding vor cumpăra acțiuni de la acționarii existenți pentru a construi o participație pe termen lung în Flix.

Suntem încântați să îi primim pe EQT Future și Kühne Holding ca investitori puternici cu un obiectiv similar și cu o experiență dovedită în dezvoltarea de strategii de investiții pe termen lung. Capitalul și expertiza lor vor reprezenta un avantaj important pentru viziunea strategică a companiei noastre. Nu ne puteam dori parteneri mai buni pentru a începe următorul capitol al călătoriei Flix”, a declarat André Schwämmlein, CEO și co-fondator al Flix.

„EQT Future sprijină companiile de top, în creștere, care au potențialul de a fi lideri în domeniul sustenabilității și în sectoarele lor. Flix este exemplul perfect în acest sens. Suntem profund impresionați de ceea ce au realizat André și echipa sa, dezvoltând Flix de la un start-up local la poziția de lider global, operând în 43 de țări”, a declarat Andreas Aschenbrenner, partener fondator și director adjunct al echipei de consultanță EQT Future.

„Unicornul” a raportat o creștere de 30% a veniturilor totale în 2023 și a atins 2 miliarde EUR în venituri totale anuale, potrivit spuselor Flix. Acest lucru se traduce în profitabilitate crescută, cu o EBITDA ajustată de 104 milioane EUR în 2023.

Creșterea a permis firmei să își atingă obiectivele strategice, cum ar fi extinderea în noi piețe, transformarea rețelei din America de Nord și dezvoltarea rețelei FlixTrain din Germania.

Totodată, Flix a intrat recent pe două dintre cele mai importante piețe de transport cu autocarul din lume: Chile și India. Firma este prezentă acum în 43 de țări din întreaga lume.

În Europa, FlixBus a continuat să își extindă serviciile în Regatul Unit, Portugalia și Ucraina și a lansat servicii naționale în Norvegia și Finlanda.

Compania, lansată în anul 2013, este prezentă pe piața din România din anul 2017 și oferă curse internaționale directe din peste 100 de orașe din România spre 15 țări din Europa precum Bulgaria, Grecia, Franța, Ungaria sau Italia.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!