17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Antreprenoriat – Înscrieri: program de idei inovatoare pentru startup-uri, universități și spitale din România, cofinanțat de UE – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Provocarea #1 - Chiesi Group Chiesi Group este un grup biofarmaceutic global care, împreună cu EIT Health InnoStars, caută soluții inovatoare în domeniul sănătății respiratorii (AIR), al tratamentului pacienților cu boli rare și ultra-rare (RARE) și al produselor și serviciilor care sprijină îngrijirea de specialitate furnizată de profesioniștii din domeniul medical și autoîngrijirea orientată către consumatori (CARE) legate de: Soluții inovatoare de sănătate digitală Provocarea #2 - SYNLAB Italia SYNLAB Italia este liderul european în domeniul diagnosticului, iar împreună cu EIT Health InnoStars, aceștia caută Biomarkeri și tehnologii avansate de diagnostic: Cine poate aplica? Start-up-urile, IMM-urile, spitalele, universitățile și instituțiile de cercetare din Europa, inclusiv din România, cu soluții inovatoare relevante pentru provocările de mai sus, sunt încurajate să aplice la program.

Startup-urile, universitățile și spitalele din România și din regiune se pot înscrie într-un program al Comisiei Europene de colaborare și inovare în domeniul sănătății, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Înscrierile se fac AICI până la data de 30 iunie 2024.

EIT Health, rețeaua de inovatori în sănătate a Institutului European de Inovație și Tehnologie (EIT), a lansat programul InnoStars Connect.

Acesta reprezintă o inițiativă care încurajează colaborarea transfrontalieră în sectorul european al sănătății. Programul va oferi inovatorilor acces pe piață, sprijin personalizat și finanțare inteligentă pentru a stimula scalarea soluțiilor inovatoare.

Firmele farmaceutice Chiesi Group și SYNLAB Italia caută în mod activ idei inovatoare în domeniul diagnosticului precoce, îngrijirii pacienților, administrării medicamentelor și terapiei bolilor rare.

Prin intermediul acestei inițiative, 10 organizații vor fi selectate pentru a primi acces la cea mai mare rețea de inovare în domeniul sănătății, finanțare și îndrumare profesională din partea liderilor din industria farmaceutică pentru a pilota soluții inovatoare care să răspundă provocărilor presante din domeniul sănătății.

Primele trei echipe vor concura pentru premiul financiar în cadrul EIT Health InnoStars Grand Final.

Provocarea #1 – Chiesi Group

Chiesi Group este un grup biofarmaceutic global care, împreună cu EIT Health InnoStars, caută soluții inovatoare în domeniul sănătății respiratorii (AIR), al tratamentului pacienților cu boli rare și ultra-rare (RARE) și al produselor și serviciilor care sprijină îngrijirea de specialitate furnizată de profesioniștii din domeniul medical și autoîngrijirea orientată către consumatori (CARE) legate de:

 • Abordări/soluții terapeutice inovatoare

  • biomarkeri (inclusiv cei digitali pentru diagnosticarea și monitorizarea precoce);
  • instrumente și soluții medicale capabile să îmbunătățească parcursul pacientului și aderența la tratament;
  • soluții inovatoare și dispozitive avansate pentru a îmbunătăți administrarea de medicamente inhalate, precum și administrarea de macromolecule complexe și pentru CGT (terapii cu celule și gene);
  • soluții biotehnologice avansate pentru producerea și administrarea de terapii mai durabile, precum și pentru terapia dedicată bolilor RARE;
 • Soluții inovatoare de sănătate digitală

  • pentru a îmbunătăți îngrijirea pacientului și experiența parcursului pacientului;
  • pentru a îmbunătăți studiile clinice (de la identificarea pacienților până la gestionarea și eventuala urmărire a acestora);
  • pentru a dezvolta o colectare, analiză și utilizare coordonată a datelor din lumea reală;
  • pentru a stimula rezultatele tratamentului și reabilitarea.

Provocarea #2 – SYNLAB Italia

SYNLAB Italia este liderul european în domeniul diagnosticului, iar împreună cu EIT Health InnoStars, aceștia caută Biomarkeri și tehnologii avansate de diagnostic:

 • Dezvoltarea de biomarkeri și tehnologii de diagnostic de ultimă generație pentru a spori serviciile companiei, inclusiv progrese în metodologiile de testare.

Cine poate aplica?

Start-up-urile, IMM-urile, spitalele, universitățile și instituțiile de cercetare din Europa, inclusiv din România, cu soluții inovatoare relevante pentru provocările de mai sus, sunt încurajate să aplice la program.

Candidații eligibili trebuie să aibă o soluție cu un nivel de maturitate între TRL 5 (tehnologie validată într-un mediu relevant) și TRL 7 (demonstrație a prototipului de sistem într-un mediu operațional) și să fie pregătiți să colaboreze într-un cadru de inovare deschisă.

Organizațiile individuale care nu sunt în prezent partenere ale EIT Health trebuie să devină partenere EIT Health InnoStars.

InnoStars este una dintre cele opt zone geografice ale EIT Health, acoperind jumătate din Europa, respectiv Polonia, Ungaria, Italia și Portugalia, precum și regiuni suplimentare incluse în Schema Regională de Inovare EIT – Statele Baltice (Lituania, Letonia și Estonia), Croația, Slovacia, Republica Cehă, Grecia și România. Acesta este un grup de țări calificate de către European Innovation Scoreboard (EIS) ca inovatori moderați.

Programul se concentrează pe promovarea antreprenoriatului, inovării și educației în domeniul sănătății, al vieții sănătoase și al îmbătrânirii active în regiune, reducând decalajul dintre regiunile lider în inovare și cele care progresează.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!