17.8 C
București
duminică, octombrie 13, 2024

Antreprenoriat – Un joc educativ pentru copii a câștigat 5.000 EUR la un concurs românesc de idei de afaceri – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O doctoriță din București a lansat un calendar interactiv care transformă activitățile zilnice ale copiilor într-un joc distractiv pentru o viață sănătoasă, iar acum antreprenoarea a câștigat un grant de 5.000 de euro la un concurs de idei de afaceri dedicate micilor utilizatori...

Pe lângă această finanțare nerambursabilă, jocul Rutinel va beneficia de o campanie integrată de comunicare adaptată nevoilor startup-ului, în urma câștigării finalei Innovators for Children 2023, de la București.

Toată componenta de know-how primită aici face cât 10 premii la un loc! M-aș fi considerat la fel de câștigătoare și dacă nu aș fi luat premiul final”, a declarat Alina Androne, fondatoarea Rutinel, citată într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Jocul câștigător este dezvoltat în cadrul firmei bucureștene „Familia Rutinescu” SRL.

O doctoriță din București a lansat un calendar interactiv care transformă activitățile zilnice ale copiilor într-un joc distractiv pentru o viață sănătoasă, iar acum antreprenoarea a câștigat un grant de 5.000 de euro la un concurs de idei de afaceri dedicate micilor utilizatori.

Pe lângă această finanțare nerambursabilă, jocul Rutinel va beneficia de o campanie integrată de comunicare adaptată nevoilor startup-ului, în urma câștigării finalei Innovators for Children 2023, de la București.

Alina Androne, fondatoarea startup-ului, este medic rezident neonatolog și mamă a doi copii. Rutinel este o soluție creată din nevoia identificată din rolul de mamă – de a-și convinge propriii copii să facă lucruri simple, ca spălatul pe dinți, legatul șireturilor sau îmbrăcatul. Calendarul interactiv, născut din nevoia unei mame de a-și educa copilul cu blândețe, combate rezistența celor mici la activitățile de îngrijire și oferă un sentiment de siguranță, prin transformarea activităților zilnice în jocuri distractive.

Pe viitor, Rutinel plănuiește să dezvolte instrumentul într-o aplicație și să încorporeze tehnologia în produsul propus, pentru a ajunge și la copiii de vârste mai mari.

„Innovators for Children a însemnat enorm pentru mine. Când am intrat în accelerator, nu știam nimic despre business, iar acum simt că am făcut un pas semnificativ înainte. Evoluția la nivel de know-how este fantastică. Nici nu contează dacă câștigi acest accelerator, sincer! Cel mai mare câștig al participării mele la Innovators for Children sunt ședințele de mentorat, workshop-urile, toate cunoștințele primite de la mentori, care sunt foarte scump de accesat într-un format coerent, sănătos de program. Toată componenta de know-how primită aici face cât 10 premii la un loc! M-aș fi considerat la fel de câștigătoare și dacă nu aș fi luat premiul final”, a declarat Alina Androne, fondatoarea Rutinel, citată într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Jocul câștigător este dezvoltat în cadrul firmei bucureștene „Familia Rutinescu” SRL. O afacere de familie și pentru familiile românilor, startup-ul este gestionat de fondatoarea Alina Androne alături de soțul ei, Geo, dar și cu sprijinul celor doi copii mici ai cuplului.

Ajuns la a cincea ediție, acceleratorul de business Innovators for Children a primit un total de 74 de aplicații din partea startup-urilor și antreprenorilor sociali din toată România, care au propus soluții pentru sănătatea și dezvoltarea fizică, intelectuală și emoțională a copiilor și adolescenților. În urma procesului de selecție, 10 echipe au participat în program dintre care șapte au pitch-uit, miercuri, în finală, pentru a impresiona juriul.

În cele patru ediții organizate anterior, 15 proiecte desemnate câștigătoare au fost susținute prin resursele programului și au primit o finanțare totală de 251.000 euro. În total, 54 de startup-uri au trecut prin accelerator, beneficiind de 220 ore de mentorat și training.   

Programul Innovators for Children este organizat de Impact Hub Bucharest (spații de co-working), cu sprijinul BRD.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!