24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Acropola din Atena – închisă din cauza caniculei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

"Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va rămâne închis între orele locale 12:00 și 17:00 (09:00 GMT - 14:00 GMT)", a anunțat instituția greacă în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sunt așteptate în Grecia miercuri și joi în cadrul primei canicule din 2024, scrie Agerpres.

Acropola din Atena, în vârful căreia se află templul Partenon, a fost deja obligată să se închidă pentru vizitatori în iulie 2023 în timpul unui episod canicular de două săptămâni, inedit prin durata sa.

Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămâne închisă pentru public miercuri, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei care afectează țara, a anunțat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP.

Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va rămâne închis între orele locale 12:00 și 17:00 (09:00 GMT – 14:00 GMT)”, a anunțat instituția greacă în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sunt așteptate în Grecia miercuri și joi în cadrul primei canicule din 2024, scrie Agerpres.

Evenimente

13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Acest sit, inclus în patrimoniul mondial UNESCO și vizitat de un număr mare de turiști, ar putea fi vizat de această măsură și în zilele următoare.

Grecia, o țară mediteraneeană obișnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar „un vârf termic” este așteptat pentru miercuri și joi.

Temperaturile ar trebui să depășească cu ușurință pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale țării, potrivit serviciilor de meteorologie.

Ministerul pentru Criza climatică și al Protecției Civile a avertizat marți în legătură cu un risc de incendii „foarte ridicat”, mai ales în regiunea Attica, în care se află capitala elenă.

În mai multe regiuni, școlile vor rămâne de asemenea închise miercuri și joi, inclusiv în Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajații din sectorul public.

Acropola din Atena, în vârful căreia se află templul Partenon, a fost deja obligată să se închidă pentru vizitatori în iulie 2023 în timpul unui episod canicular de două săptămâni, inedit prin durata sa.

Grecia a fost afectată de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare în vara anului 2023.

Acropola din Atena a înregistrat anul trecut un număr record de vizitator, de aproape 4 milioane, reprezentând o creștere cu peste 31% în raport cu anul precedent.

Numărul vizitatorilor este în continuă creștere, în special datorită turiștilor aflați la bordul navelor de croazieră care fac escală la Pireu, marele port din apropierea capitalei elene. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!