28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Algeria vrea să atragă 12 milioane de turiști în 2030 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Chiar dacă oferă vestigii din perioada romană și islamică, plaje și munți aflați la doar o oră de zbor cu avionul, Algeria a găzduit doar 3,3 milioane de turiști străini în 2023, față de 14,5 milioane cât a găzduit țara vecină Maroc.

În plus, aproximativ 1,2 milioane din cei care și-au făcut vacanțele în Algeria anul trecut au fost chiar algerieni din diaspora care și-au vizitat familiile, scrie Agerpres.

Pe măsură ce veniturile Algeriei din petrol și gaze au crescut în anii 1960 și 1970 guvernele care s-au succedat au pierdut interesul în dezvoltarea turismului de masă.

Algeria vrea să atragă mai mulți turiști străini, scăpând de imaginea de fundătură turistică și extinzând un sector care în prezent este devansat de țările vecine, Maroc și Tunisia, transmite Reuters.

Chiar dacă oferă vestigii din perioada romană și islamică, plaje și munți aflați la doar o oră de zbor cu avionul, Algeria a găzduit doar 3,3 milioane de turiști străini în 2023, față de 14,5 milioane cât a găzduit țara vecină Maroc. În plus, aproximativ 1,2 milioane din cei care și-au făcut vacanțele în Algeria anul trecut au fost chiar algerieni din diaspora care și-au vizitat familiile, scrie Agerpres.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Lipsa de turiști străini este o dovadă a neglijării de către autoritățile algeriene a unui sector care rămâne o bijuterie ascunsă a turismului mondial. Pe măsură ce veniturile Algeriei din petrol și gaze au crescut în anii 1960 și 1970 guvernele care s-au succedat au pierdut interesul în dezvoltarea turismului de masă. Tensiunile politice din anii 1990 au îndepărtat și mai mult turismul algerian de traiectoria urmată de țările vecine.

Analiștii sunt de părere că Algeria trebuie să rezolve un sistem de vize inflexibil și problemele din infrastructura de transport, precum și să acorde privilegii investitorilor privați locali și străini dacă vrea ca industria turismului să prospere.

Saliha Nacerbay, directoarea generală al Biroului Național pentru Turism, a dezvăluit o serie de planuri ce vizează atragerea a 12 milioane de turiști în 2030, o majorare ambițioasă de patru ori comparativ cu cifrele din 2023.

„Pentru a ne atinge acest obiectiv, noi, precum și sectoarele turismului și cel al industriei, încercăm să încurajăm investițiile, să oferim facilități investitorilor, să construim facilități pentru hoteluri și turiști”, a spus Saliha Nacerbay cu ocazia unui târg internațional pentru turism organizat la Alger în perioada 30 mai-2 iunie.

Algeria are planuri care vizează construirea de hoteluri și modernizarea celor existente. Ministerul Turismului susține că până acum au fost aprobate aproximativ 2.000 de proiecte turistice, dintre care 800 sunt deja în faza de construcție. De asemenea, Algeria reface locuri istorice, 249 de astfel de locații fiind alese pentru expansiune turistică. Aproximativ 70 de locații au fost deja pregătite și există în prezent planuri de restaurare pentru alte 50 de locații, susțin oficialii.

Datele statistice oficiale arată că turismului și călătoriile au asigurat 543.500 de locuri de muncă în Algeria în anul 2021. Comparativ, în Maroc profesioniștii din turism susțin că sectorul asigură 700.000 de locuri de muncă directe și mult mai multe în mod indirect. A

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!