31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – ANPC: Putem număra câteva sute de cașcarabete în zone cu impact… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Unii dintre primari au fost receptivi, alții mai puțin receptivi, probabil știu ei ce au de acoperit de nu vor să participăm la ceva ce noi semnalăm - eu cel puțin semnalam în urmă cu 6 ani că e plin de cașcarabete Litoralul...

Dacă ne uităm la pozele din anii 1990, cum arăta Litoralul, magnet pentru turiștii străini și pentru turiștii români, plin de verdeață, plin de spații în care îți petreceai timpul liber într-un mod relaxant.

Este ciudat să vedem magazine alimentare, în condițiile în care noi am tot notificat, în scris, nu telefonic, primarii din stațiunile turistice, că este o hotărâre de Guvern, ne-am și judecat pe ea, Hotărârea Guvernului 559 din 2001, am câștigat procesul, este perfect valabil.

Câteva sute de cașcarabete se află în zone cu impact turistic major, precum faleză sau centrul localităților, iar unele dintre acestea devin locații de alimentație publică de-a lungul verii, în condițiile în care nu respectă „exigențele minimale, de a avea apă curentă”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

„Am demarat acțiunea ‘La pas pe litoral’, unde colegii noștri din structurile Inspectoratului de Stat în Construcții, din structura Ministerului Turismului și, bineînțeles, din structura autorității noastre, au luat efectiv la pas stațiune cu stațiune. Unii dintre primari au fost receptivi, alții mai puțin receptivi, probabil știu ei ce au de acoperit de nu vor să participăm la ceva ce noi semnalăm – eu cel puțin semnalam în urmă cu 6 ani că e plin de cașcarabete Litoralul. Am ajuns să avem un comerț de tip Pakistan. Exact același lucru am spus. Iată că unii dintre primari se pare că sunt confortabili cu această abordare, o încurajează. Aveam să aflăm cu surpriză că unii chiar au autorizat de la un an la altul dughenele pentru a fi siguri că și-au încurajat susținătorii, eventual”, a menționat Horia Constantinescu.

El a subliniat că „avem un litoral în derivă” și nu trebuie să ne mirăm că foarte mulți dintre români aleg să-și petreacă concediul în țările vecine, scrie Agerpres.

„Trebuie să ne asumăm acest lucru. Indiferent cât încercăm noi, pare că doar suntem o persoană trecută de mult de vârsta tinereții, care încearcă să păcălească realitatea din farduri și din cosmetizări. Litoralul românesc, din păcate, este cel pe care îl vedem. Nu trebuie să ne mirăm că foarte mulți dintre români aleg să și-l petreacă în țările vecine, pentru că noi am ajuns să oferim favoruri unora dintre comercianți, lăsându-i să-și construiască unde vor, ce vor, să comercializeze ceea ce vor, în detrimentul activității turistice. Dacă ne uităm la pozele din anii 1990, cum arăta Litoralul, magnet pentru turiștii străini și pentru turiștii români, plin de verdeață, plin de spații în care îți petreceai timpul liber într-un mod relaxant. Mergem acum împreună pe litoral – eu primesc pozele făcute de colegii mei în fiecare zi de pe teren. Te crucești. Cred că putem număra până la acest moment câteva sute de cașcarabete în zone cu impact turistic major: faleză, centrul localităților”, a adăugat președintele ANPC.

Totodată, el a subliniat că la Mangalia sunt unele probleme iar comisarii nu se pot înțelege cu reprezentanții primăriei.

„Avem un grup de lucru al mai multor autorități. Am invitat Ministerul Turismului pentru că inițiativa aparține acestora. Dacă vă aduceți aminte, au semnalat nereguli într-o anumită stațiune. Am spus și am propus acestora, să nu pară cam centrat pe o anumită stațiune verificarea și că există o încărcătură personală legată de acesta. Haideți să luăm la pas din Limanu, ceea ce înseamnă Vama Veche, 2 Mai. La Mangalia avem ceva probleme, nu reușim să ne înțelegem cu reprezentanții primăriei. Ne plimbă de la Ana la Caiafa, probabil e totul în regulă în Mangalia, Saturn, Cap Aurora și celalalte. În opinia noastră, nu”, a mai spus șeful ANPC.

El a precizat că au fost filmate și fotografiate multe „cașcarabete” și va pune pe masa tuturor autorităților cu competențe evaluarea situației.

„Este dramatic să vedem că unele dintre cașcarabete devin locații de alimentație publică de-a lungul verii, în condițiile în care nu respectă exigențele minimale, de a avea apă curentă. Este ciudat să vedem magazine alimentare, în condițiile în care noi am tot notificat, în scris, nu telefonic, primarii din stațiunile turistice, că este o hotărâre de Guvern, ne-am și judecat pe ea, Hotărârea Guvernului 559 din 2001, am câștigat procesul, este perfect valabil. Nu permite comercializarea unor anumite categorii de alimente, în orice fel de structură, adică în băcănii, ci trebuie să fie locație de alimentație publică. Iată că primarii își doresc. Îmi fotografiau colegii mei un magazin alimentar în care se intra de pe nisip. Mi se pare de noaptea minții. Mai lipsește să închirieze și bucătării de campanie tot pe plajă, în așa fel încât cel care n-are bani probabil să se cazeze, dar vrea totuși să fie turist, să își poată cumpăra un plastic, să se invelească cu el, să-și gătească, iată, într-o astfel de locație și să pretindă că se află într-o stațiune turistică pe care în felul ăsta cu siguranță o distruge, dar pare că este încurajat de unele dintre administrațiile publice locale”, a mai spus Horia Constantinescu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!