24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Asociația Națională a Agențiilor de Turism susține protestul contabililor și economiștilor din România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță, sâmbătă, că susține marele protest ”Fără haos în legislația fiscală” care va avea loc luni, 8 iulie, în Capitală, acțiune organizată de asociațiile profesionale ale contabililor și economiștilor din România, sprijinită de mai multe patronate.

- Scrisoarea deschisă (trimisă deja către primul ministru, ministrul finanțelor, președintele ANAF, al Senatului și al Camerei Deputaților) cu cele 10 solicitări principale ce vor fi puse în discuție”, au transmis reprezentanții ANAT, într-un comunicat de presă.

Eliminarea obligativității transmiterii facturilor B2C în sistemul e-Factura - Este un atac la viața privată a persoanelor fizice, o procesare a datelor cu caracter personal în mod nelegal și nejustificat.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță, sâmbătă, că susține marele protest ”Fără haos în legislația fiscală” care va avea loc luni, 8 iulie, în Capitală, acțiune organizată de asociațiile profesionale ale contabililor și economiștilor din România, sprijinită de mai multe patronate.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Nu mergem cu mâna goală la protest! Vom printa toate materialele și le vom preda în dosare cu șină, pentru că știm cât de mult le iubește statul!

– Petiția cu toate semnăturile strânse până duminică, 7 iulie

– Lista cu propunerile punctuale, alea multe și mărunte, pe care le-ați completat în chestionarele de pe grupuri

– Lista cu aberațiile fiscale și birocratice, care ne scot din minți în fiecare zi

– Lista cu argumentele care demontează minciunile din actele normative

– Scrisoarea deschisă (trimisă deja către primul ministru, ministrul finanțelor, președintele ANAF, al Senatului și al Camerei Deputaților) cu cele 10 solicitări principale ce vor fi puse în discuție”, au transmis reprezentanții ANAT, într-un comunicat de presă.

Aceștia au reiterat solicitările pe care le au protestatarii, pe care le redăm integral :

1. Eliminarea e-TVA – Evaziunea fiscală nu este în raportările contabile și nici în e-urile ANAF-ului! Evaziunea fiscală este acolo unde nu e nimic, iar organele abilitate ar trebui să știe deja!

2. Eliminarea obligativității transmiterii facturilor B2C în sistemul e-Factura – Este un atac la viața privată a persoanelor fizice, o procesare a datelor cu caracter personal în mod nelegal și nejustificat.

3. Eliminarea schimbării caselor de marcat pentru QR Code – Nu este normal ca, după ce au fost schimbate toate casele de marcat din bani publici, să le schimbăm din nou, fără deduceri fiscale!

4. Revenirea la Legea Prevenției – Varianta anterioară legii 296/2023. Nu putem face afaceri sub presiune constantă, fără îndrumare și avertisment.

5. Vrem predictibilitate – Conform articolului 4 din Codul Fiscal, orice modificare să fie realizată cu cel puțin 6 luni înainte de intrarea în vigoare, în special când vorbim de modificări de taxe și obligații noi.

6. Respectarea dialogului social și a transparenței decizionale – Proiectele pentru OUG 69 și OUG 70 au stat doar două zile în transparență decizională și au fost aprobate fără dezbatere publică, cu aviz negativ de la CES.

7. Eliminarea declarațiilor redundante – De la 1 ianuarie 2025 toți contribuabilii sunt obligați la raportarea SAF-T, care conține toate tranzacțiile economice ale unei firme.

8. Modificarea termenelor pentru notificări în relația cu ANAF – Contribuabilul are termene stricte, în timp ce ANAF are un termen de răspuns de 45 de zile.

9. Compensarea concediilor medicale cu contribuțiile sociale – Nu mai putem împrumuta statul ani de zile și să plătim sănătate pentru concediile medicale!

10. Norme clare pentru RO-e-Transport
 

”Este anormal să creezi noi și noi reguli pentru cei care își plătesc taxele. Statul și ANAF trebuie să îi prindă și să îi oblige să plătească pe cei care nu își achită taxele și pentru asta au susținerea noastră totală”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

ANAT afirmă că agențiile de turism se confruntă cu aceleași situații.

”Există domenii de activitate care au o contabilitate specifică, și aici vorbim chiar de agențiile de turism, pentru care Codul Fiscal reglementează regimul special de TVA, astfel că pentru acești contribuabili va fi imposibil să corespundă situațiile generate automat cu cele raportate de contabili”, a mai transmis ANAT.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!