20.6 C
București
duminică, octombrie 13, 2024

HoReCa – Avion – LISTA companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele de siguranță – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Comisia Europeană a actualizat lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță, lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau al unor restricții de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaționale de siguranță...

În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spațiul aerian al UE, compania Fly Baghdad fiind inclusă pe listă.

Actualizarea reflectă, de asemenea, decizia de a menține interdicția impusă transportatorilor aerieni certificați în Nepal, având în vedere preocupările continue în materie de siguranță identificate în timpul unei vizite de evaluare în Nepal în perioada 11-15 septembrie.

Comisia Europeană a actualizat lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță, lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau al unor restricții de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaționale de siguranță. În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spațiul aerian al UE, compania Fly Baghdad fiind inclusă pe listă.

Asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță aeriană pentru europeni și pentru toți ceilalți pasageri care călătoresc se află în centrul politicii Comisiei în domeniul siguranței aviației, mai precizează sursa citată, arată news.ro.

Motivul interzicerii companiei Fly Baghdad să efectueze zboruri în uniunea Europeană îl constituie preocupările în materie de siguranță identificate de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA). Acestea au condus la decizia de a nu acorda întreprinderii Fly Baghdad o autorizație de operator dintr-o țară terță (TCO).

Actualizarea reflectă, de asemenea, decizia de a menține interdicția impusă transportatorilor aerieni certificați în Nepal, având în vedere preocupările continue în materie de siguranță identificate în timpul unei vizite de evaluare în Nepal în perioada 11-15 septembrie. Cu toate acestea, angajamentul proactiv al Autorității Aeronautice Civile din Nepal și eforturile continue de a-și consolida capacitatea de supraveghere a siguranței au fost recunoscute în mod corespunzător în cadrul reuniunii Comitetului de Siguranță Aeriană al UE, mai arată sursa menționată.

În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spațiul aerian al UE.

– 101 de companii aeriene certificate în 15 state[1], din cauza supravegherii inadecvate a siguranței de către autoritățile aeronautice din aceste state;

– 22 de companii aeriene certificate în Rusia, precum și 6 companii aeriene individuale din alte state, pe baza unor deficiențe grave de siguranță identificate: Air Zimbabwe (Zimbabwe), Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Fly Baghdad (Irak) și Iraqi Airways (Irak).

– Alte două companii aeriene fac obiectul unor restricții operaționale și pot efectua zboruri spre UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Iran Air (Iran) și Air Koryo (Coreea de Nord).

Actualizarea de miercuri a Listei UE pentru siguranța aeriană este bazată pe avizul unanim al experților în domeniul siguranței aviației din statele membre, care s-au reunit la Bruxelles în perioada 14-16 noiembrie 2023 sub auspiciile Comitetului de Siguranță Aeriană al UE.

Acest comitet este prezidat de Comisia Europeană, cu sprijinul AESA. Comisia pentru transport a Parlamentului European sprijină, de asemenea, actualizarea.

Deciziile adoptate în temeiul Listei UE pentru siguranța aeriană se bazează pe standardele internaționale de siguranță și, în special, pe standardele decretate de Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI), mai spune comunicatul de presă al CE.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!