24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Băile Felix – După o vânzare în domeniul hotelier la Băile… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cel mai probabil, acesta ar urma să fie acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) ce deține 76,41% din capitalul social al Tusnad SA, cu atât mai mult cu cât fosta SIF Transilvania s-a mai angajat într-o astfel de tranzacție...

Astfel, la finalul lunii trecute SIF Oltenia a vândut pachetul reprezentând 29,27% din acțiunile Turism Felix (TUFE), companie listată la cota pieței reglementate de la BVB, tot către Transilvania Investments la prețul de 0,3100 lei/acțiune, ceea ce a ridicat suma de încasat la 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro).

Societatea cu sediul din Brașov era, de asemenea, acționar majoritar și al companiei companiei care concentrează 5 unități hoteliere din stațiunea Băile Felix și în urma schimbului și-a ridicat deținerea la 93% din capitalul social.

În ceea ce ar putea prefigura o nouă tranzacție cu Transilvania Investments Alliance, SIF Oltenia vizează înstrăinarea întregului pachet deținut la Tusnad SA, societate din turism listată pe piața AeRO.

SIF Oltenia (SIF5) a scos la vânzare participația sa de 8,57% din titlurile companiei Tușnad SA (TSND). Prețul solicitat pentru pachetul de 25,86 milioane de acțiuni este de 0,1100 lei/acțiune, ceea ce ar ridica suma obținută la 2,84 milioane lei.

Emitentul a specificat nu numai că oferta este de tipul „totul sau nimic” în care este dorită înstrăinarea întregii dețineri, dar și că ar urma să fie făcută prin metodă vânzării speciale la ordin, ceea ce sugerează că ar exista cumpărător.

Cel mai probabil, acesta ar urma să fie acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) ce deține 76,41% din capitalul social al Tusnad SA, cu atât mai mult cu cât fosta SIF Transilvania s-a mai angajat într-o astfel de tranzacție.

Astfel, la finalul lunii trecute SIF Oltenia a vândut pachetul reprezentând 29,27% din acțiunile Turism Felix (TUFE), companie listată la cota pieței reglementate de la BVB, tot către Transilvania Investments la prețul de 0,3100 lei/acțiune, ceea ce a ridicat suma de încasat la 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro). Societatea cu sediul din Brașov era, de asemenea, acționar majoritar și al companiei companiei care concentrează 5 unități hoteliere din stațiunea Băile Felix și în urma schimbului și-a ridicat deținerea la 93% din capitalul social.

Într-un efort de lichidizare a portofoliului, SIF Oltenia (SIF5) a inițiat demersuri și pentru vânzarea pachetului de acțiuni deținut la societatea Relee Mediaș (RELE), reprezentând 11,64% din capitalul social al emitentului listat pe piața AeRO. SIF Oltenia este deja la a 3-a strigare și solicită un preț de 11,00 lei/acțiune într-o ofertă de tip „totul sau nimic”, în care ar înstrăina întregul pachet pentru suma de 682.000 de lei. Comunicarea inițială din martie menționa un preț de 12,00 lei/acțiune, care apoi a fost coborât la 11,50 lei/acțiune.

În aceeași direcție de lichidare a deținerilor istorice, SIF-ul cu sediul la Craiova a mai demarat și o procedură pentru vânzarea participației de 2,37% din titlurile ELBA Timișoara pentru care vrea să obțină 4,16 milioane lei.

Operațiuni de „curățare” a portofoliului a realizat și Evergent Investments (EVER), fosta SIF Moldova. Societatea a vândut participația de 4,73% din acțiunile Casa Bucovina Club de Munte (BCM), companie listată în buza crizei financiare din anul 2008 de acționarul majoritar SIF Muntenia (SIF4), care acum controlează 69,24% din acțiunile societății care operează hotelul Best Western din Gura Humorului, județul Suceava.

De asemenea, Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a înstrăinat pachetul de 0,55% din acțiunile companiei Martens Galați (MABE), pe care îl avea ca deținere istorică. Din cele două tranzacții, societatea a obținut suma de aproximativ 770.000 de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!