11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

HoReCa – Complexul Cetate din Brașov – Câciu intervine și răstoarnă… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De ce este important: După ce justiția a decis la finele anului trecut că Cetățuia Brașovului, respectiv ”Complex Cetate”, va rămâne în proprietatea statului român, iar Aro Palace va preda statului monumentul pentru care primele înscrisuri datează din 1524, doar Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne s-au arătat interesate să preia în administrare imobilul, conform documentelor oficiale.

”Până la urmă acest bun imobil este al statului, statul este reprezentat de cetățeni, interesul cetățenilor, nu doar din municipiul Brașov, dar și faptul că municipiul Brașov este un obiectiv turistic în care vin foarte mulți turiști, eu cred că cel mai bine este ca acest imobil să ajungă într-o zonă de utilitate publică care răspunde până la urmă unui interes al mai multor cetățeni decât al unei entități”, a declarat ministrul Câciu, la B1 TV.

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, a declarat că va propune Guvernului și premierului Ciucă transferul Complexului Cetate din Brașov către primăria municipiului, pentru a fi repus de cătrea această instituție în circuitul cultural. În acest sens, ministrul Câciu a retras din ședința de guvern un memorandum în care premierul era pus în sistuația de a decide să aloce monumentul istoric fie Ministerului Educației pentru Universitatea Transilvania, ca instituție culturală, sau Ministerului de Interne, ca hotel pentru angajații instituției.

De ce este important: După ce justiția a decis la finele anului trecut că Cetățuia Brașovului, respectiv ”Complex Cetate”, va rămâne în proprietatea statului român, iar Aro Palace va preda statului monumentul pentru care primele înscrisuri datează din 1524, doar Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne s-au arătat interesate să preia în administrare imobilul, conform documentelor oficiale. Educația ar vrea ca imobilul să fie folosit de Universitatea Transilvania din Brașov, în timp ce Ministerul Afacerilor Intrene îl vrea ca hotel pentru proprii angajați

Astfel, la nivelul Guvernului, premierului Ciucă urma să i se propună prin memorandum să decidă cui va aloca în administrare monumentul brașovean.

Ministrul Finanțelor a dedclarat însă că a solicitat retragerea memorandumului, pentru a discuta cu autortiățile locale ca monumentul să revină Primăriei Brașov, pentru a fi repus în circuitul turistic.

”Până la urmă acest bun imobil este al statului, statul este reprezentat de cetățeni, interesul cetățenilor, nu doar din municipiul Brașov, dar și faptul că municipiul Brașov este un obiectiv turistic în care vin foarte mulți turiști, eu cred că cel mai bine este ca acest imobil să ajungă într-o zonă de utilitate publică care răspunde până la urmă unui interes al mai multor cetățeni decât al unei entități”, a declarat ministrul Câciu, la B1 TV.

”Domnul prim-ministru și-a dat acordul pentru că am spus de ce retragem (memorandumul – n.red.) și ce vrem să facem cu acest imobil, adică am prezentat și traseul ulterior administrativ astfel încât acest imobil să ajungă în administrarea municipalității Brașov”, a adăugat ministrul.

Acesta a arătat că va discuta cu președintele Consiliului Județean Brașov și cu primarul Brașovului, iar în circa o lună Complexul Cetate va fi transferat primăriei.

În urma deciziei instanței, bunul imobil, care face parte din categoria monumentelor de interes național și este inclus ca atare în Patrimoniul Cultural Național al României, a intrat în domeniul public al statului prin Ministerul Finanțelor.

În vederea identificării unei entități care va exercita un drept real de administrare asupra imobilului, Ministerul Finanțelor a transmis o circulară către toate ministerele, iar în urma corespondenței realizate, doar Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne și-au exprimat intenția de preluare în administrare a imobilului.

Totodată, Primăria Municipiului Brașov a solicitat efectuarea demersurilor privind transmiterea imobilului în domeniul public al municipiului Brașov.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!