28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Cum vrea Thailanda să impulsioneze turismul – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Începând din luna iunie, Thailanda va permite călătorilor din 93 de țări să stea în țară pe o perioadă de până la 60 de zile, în creștere față de situația actuală în care șederea de lungă durată este permisă doar pentru călătorii din 57 de țări...

Noile măsuri anunțate fac parte dintr-un efort mai amplu destinat creșterii numărului de vizitatori, în special a celor veniți din principalele piețe și a celor cu un ritm puternic de creștere, prin extinderea perioadei maxime de ședere până la 60 de zile...

De asemenea, valabilitatea vizelor acordate pentru așa-numiții „nomazi digitali”, liber profesioniști care lucrează de la distanță, va fi prelungită până la cinci ani, de la 60 de zile în prezent, însă durata fiecărei șederi va fi limitată la 180 de zile.

Guvernul thailandez a aprobat vize pentru șederi de lungă durată pentru turiști, studenți postuniversitari și cei care lucrează de la distanță, și de asemenea condiții mai bune pentru acordarea de vize pensionarilor, în încercarea de a stimula sectorul crucial al turismului pe fondul încetinirii economiei, transmite agenția Reuters.

Evenimente

30 mai – Profit News TV – Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie – Medika TV – Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Începând din luna iunie, Thailanda va permite călătorilor din 93 de țări să stea în țară pe o perioadă de până la 60 de zile, în creștere față de situația actuală în care șederea de lungă durată este permisă doar pentru călătorii din 57 de țări, în timp ce mai mulți turiști vor fi eligibili pentru obținerea de vize la sosire, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Chai Wacharonke.

Studenților străini li se va permite să rămână în Thailanda timp de un an suplimentar după absolvire, în timp ce cerințele de asigurări pentru străinii care vor să se pensioneze în Thailanda vor fi relaxate, a adăugat purtătorul de cuvânt, scrie Agerpres.

Turismul este un motor cheie al celei de-a doua economii din Asia de Sud-Est și o sursă importantă de locuri de muncă.

Noile măsuri anunțate fac parte dintr-un efort mai amplu destinat creșterii numărului de vizitatori, în special a celor veniți din principalele piețe și a celor cu un ritm puternic de creștere, prin extinderea perioadei maxime de ședere până la 60 de zile, de la 30 de zile începând cu data acordării vizei de intrare.

De asemenea, valabilitatea vizelor acordate pentru așa-numiții „nomazi digitali”, liber profesioniști care lucrează de la distanță, va fi prelungită până la cinci ani, de la 60 de zile în prezent, însă durata fiecărei șederi va fi limitată la 180 de zile.

Thailanda a înregistrat 14,3 milioane de turiști în perioada 1 ianuarie – 26 mai anul curent și mizează pe un număr record de 40 de milioane de sosiri de turiști străini pentru întregul an, cu venituri de 3.500 miliarde baht (95,73 miliarde de dolari).

În anul 2019, Thailanda a primit un număr record de 39,9 milioane de turiști străini iar veniturile din turism s-au cifrat la 1.910 miliarde baht.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!