10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

HoReCa – Eduard Oancea a câștigat prima ediție locală a competiției Lavazza Barista Challenge – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cei mai talentați barista români au concurat pentru titlul de „Cel mai bun Barista Național” la prima ediție a Lavazza Barista Challenge.

Lavazza a organizat ieri, 19 februarie, prima ediție locală a competiției internaționale Barista Challenge, care își propune să descopere și să premieze talentul excepțional din comunitatea de barista și să-l propulseze pe scena internațională.

„Suntem încântați că Barista Challenge a ajuns și în România, unind barista din diferite medii și oferindu-le șansa de a-și demonstra devotamentul față de meșteșugul preparării cafelei.

Cei mai talentați barista români au concurat pentru titlul de „Cel mai bun Barista Național” la prima ediție a Lavazza Barista Challenge. Câștigătorul, Eduard Oancea, va reprezenta anul acesta România la Campionatul Internațional Lavazza din Torino.

Lavazza a organizat ieri, 19 februarie, prima ediție locală a competiției internaționale Barista Challenge, care își propune să descopere și să premieze talentul excepțional din comunitatea de barista și să-l propulseze pe scena internațională. Evenimentul, desfășurat la KLANdestin, în București, a adunat artizani independenți în lumea cafelei, afiliați Lavazza, precum și parteneri.

„Suntem încântați că Barista Challenge a ajuns și în România, unind barista din diferite medii și oferindu-le șansa de a-și demonstra devotamentul față de meșteșugul preparării cafelei. În ultima perioadă am fost martorii unor competiții aprige, desfășurate la nivel local în mai multe piețe Lavazza și abia așteptăm etapa finală, din Italia, unde cei mai talentați barista vor concura pe scena internațională pentru a câștiga titlul de Campion al Lavazza Barista Challenge 2024”, povestește Dionysis Moustis, Lavazza Capabilities Manager și Head of Lavazza Barista Challenge la nivel internațional.

Dintre cei șase barista de top care au participat la eveniment, Eduard Oancea a fost desemnat „Cel mai bun Barista Național”, datorită talentului și rețetei sale inovatoare, prezentată sub numele de Espresso Andino – o combinație surprinzătoare de espresso cu whiskey afumat, rom alături de piure de mango, toate aromele fiind armonizate de soluție salină, ingredientul secret. Espresso Andino devine puntea care leagă cele două lumi, gustul concentrat al cafelei columbiene întâlnindu-se cu esența sofisticată a tradiției italiene.

Campionul Național va reprezenta România la Finala Internațională Barista Challenge, care va avea loc în Torino, Italia, locul unde a luat naștere compania Lavazza, în 1895. Cu această ocazie, Eduard Oancea va concura alături de barista internaționali talentați, care vor reprezenta la rândul lor Bulgaria, Albania, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Grecia, Croația, Republica Cehă, Macedonia, Georgia, Kazahstan și Ucraina.

Finala națională a reprezentat o ocazie unică pentru cei mai buni barista din România de a-și prezenta abilitățile remarcabile, creativitatea și pasiunea pentru arta preparării cafelei.

Competiția i-a provocat să prezinte rețeta lor semnătură, și anume o băutură pe bază de espresso prin care au avut ocazia să personalizeze pașii de preparere, ingredientele, dar și modul de servire. Un juriu format din patru personalități specializate din lumea cafelei a evaluat fiecare aspect, de la organizare, la evaluarea gustului, abilitățile tehnice, performanța și creativitatea vizuală.

Juriul tehnic a fost format din Silvia Constantin, cofondator al Școlii de Barista din România; juriul senzorial a fost format din Maria Navloiu, barista trainer Lavazza România, Ionut Coco, sub-distributor cu numeroase cunoștințe în industria cafelei (și el barista la rândul său) și Mihai Tiucă, brand ambasador Lavazza România.

Lavazza Barista Challenge a sărbătorit spiritul inovației, creativității și excelenței, alături de spiritul de echipă al comunității de barista din țară și, în același timp, a evidențiat cultura cafelei din România și angajamentul față de excelență în prepararea acesteia la nivel global.

Lavazza, înfiinţată în 1895 la Torino, este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Astăzi, Grupul Lavazza este unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială a cafelei, cu o cifră de afaceri de peste 2,7 miliarde de euro și un portofoliu de mărci de top care își conduc piețele respective, cum ar fi Lavazza, Carte Noire, Merrild și Kicking Horse. Este activ în toate sectoarele de afaceri și are operațiuni pe 140 de piețe, cu 8 fabrici de producție în 5 țări și aproximativ 5.500 de colaboratori în întreaga lume.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!