24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

HoReCa – Europenii își schimbă planurile pentru vacanțele de vară din… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Supraaglomerarea și schimbările meteorologice extreme influențează alegerile europenilor în ceea ce privește călătoriile, arată noi date, citate de Bloomberg.

După vremea plăcută și ofertele atractive, relevă raportul, europenii spun că următorul criteriu cel mai important pentru alegerea unei destinații de pe continentul lor este ca aceasta „să nu fie aglomerată”.

destinații?” în martie 2022, după ce toate restricțiile de intrare în Uniunea Europeană pentru pandemii au fost ridicate.

Supraaglomerarea și schimbările meteorologice extreme influențează alegerile europenilor în ceea ce privește călătoriile, arată noi date, citate de Bloomberg.

Europenii se pregătesc pentru îndrăgitul sezon al vacanțelor de vară, iar noile date ale Comisiei Europene de Turism arată că aceștia pun pe primul loc un nou criteriu de planificare a călătoriilor: lipsa aglomerației, scrie G4Media.ro.

După vremea plăcută și ofertele atractive, relevă raportul, europenii spun că următorul criteriu cel mai important pentru alegerea unei destinații de pe continentul lor este ca aceasta „să nu fie aglomerată”. Aceasta reprezintă o creștere de pe locul patru pe locul trei de când sondajul Comisiei a introdus întrebarea „Ce criterii vor juca cel mai important rol în alegerea următoarei dvs. destinații?” în martie 2022, după ce toate restricțiile de intrare în Uniunea Europeană pentru pandemii au fost ridicate.

„Cred că are legătură cu obiceiurile pe care le aveam în cei trei ani de Covid de a ieși de pe traseul bătătorit și cât de confortabil și interesant a fost să descoperim locuri noi”, spune Luís Araújo, președintele Comisiei Europene de Turism.

A avea mai mult spațiu de respirație a fost important pentru aproape o treime dintre călătorii europeni – fie că au în vedere excursii în aer liber sau city break-uri.

Mai mult de două treimi intenționează să călătorească în primăvară și la începutul verii, înainte de luna august, luna de vârf, potrivit raportului Comisiei Europene de Turism privind sentimentul de călătorie intra-europeană.

Datele au fost colectate în martie 2023 cu participanți din 10 piețe europene majore, printre care se află Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Spania.

În ceea ce privește călătoriile departe de mulțimea de turiști, Comisia Europene de Turism crede că această tendință va continua să crească. Țările membre ale comisiei au încurajat această schimbare prin prezentarea diverselor regiuni și a activităților pe tot parcursul anului, explică Araújo, și prin răspândirea turiștilor pe întreg teritoriul lor.

O altă schimbare în lista planificării estivale europene: 7% dintre respondenții la sondaj spun că iau în considerare condițiile meteorologice extreme.

Desigur, acest lucru vine după una dintre cele mai călduroase ierni europene înregistrate vreodată. Pentru prima dată, schimbările climatice au un efect asupra procesului decizional privind călătoriile, spune Araújo.

Valurile catastrofale de căldură de anul trecut, care au început la mijlocul lunii iulie, au determinat, de asemenea, mai mulți europeni să își reconsidere itinerariile, mai mulți dintre ei îndreptându-se spre coastele nordice ale continentului și călătorind în lunile aprilie, mai, septembrie și octombrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!