35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară – închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani.

Grecii de la PPC, cumpărătorii Enel România, alimentează cu peste 100 milioane euro parcul eolian românesc cumpărat de la Lukoil.

Păltiniș Arena va rămâne închisă pe perioada verii, după ce acțiunile de pe timpul anotimpului cald au fost deschise în 2016.

Păltiniș Arena va rămâne închisă pe perioada verii, după ce acțiunile de pe timpul anotimpului cald au fost deschise în 2016.

Evenimente

30 mai – Profit News TV – Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie – Medika TV – Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Anul acesta nu vom deschide parcul de vară. Suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de implicare generală față de stațiunea Păltiniș pe timpul verii. Este trist să constatăm că în alte părți, pe lângă investițiile private, se implică și primăriile, consiliile județene sau diferite asociații, iar turismul în acele zone crește de la an la an. Și sunt multe exemple ale unor colaborări reușite, la Straja, În Poiana Brașov, la Mădăraș sau la Toplița în Harghita. Dar niciodată și la Păltiniș”, transmit administratorii resortului.

Motivele țin, în principiu, de cheltuielile foarte mari și de lipsa de implicare a administrației locale, este argumentat.

Administratorii spun că Păltiniș Arena era ”singurul motor turistic din zonă” pe perioada verii.

”De data asta, din păcate, nu venim cu o veste bună.

După primii ani de la deschiderea complexului de iarnă, mult mai ancorați în realitatea Păltinișului, am realizat că pe timpul verii stațiunea intră într-o hibernare tare ciudată. Și atunci ne-am gândit să venim cu niște activități de vară, atât în folosul sibienilor dar mai ales pentru turiștii care altfel nu aveau niciun motiv să ne viziteze stațiunea.

Zis și făcut, a urmat o serie de investiții consistente, la capătul cărora la Păltiniș Arena aveam vara nenumărate activități, parc de cățărare pentru copii și adulți, locuri de joacă gonflabile, teren  de minifotbal gonflabil, zorbing, trambuline de sărituri, bag-jump cu turn de sărituri, tiroliană cu mai multe secțiuni, traseu de sanie de vară, trei trasee diferite de mountain bike downhill, centru de închirieri biciclete. De toate, așa cum ne place nouă. Imediat au venit și evenimentele, am organizat sau găzduit concursuri de downhill, chiar etape de Campionat Național, Triada MTB, evenimente auto-moto retro, sau Zilele Platoșului, cu muzică populară live interpretată de artiști și formații din împrejurimi.

Câțiva ani la rând am crezut că având acest impuls, toată zona va lua avânt și ne va urma exemplul, așa cum eram obișnuiți în perioadele de iarnă. Eram și împăcați cu ideea că nu vom câștiga mai nimic în primele sezoane dar au trecut de atunci 8 ani. Și după 8 ani în care nu s-a mișcat niciun deget pentru Păltinișul de vară am ajuns în situația în care nu putem achita nici măcar salariile din veniturile complexului de vară. Sezonul trecut, de pildă, cheltuielile, întreținerea și tot ce înseamnă menținerea programului de vară au fost duble față de încasări.

Prin urmare, anul acesta nu vom deschide parcul de vară. Suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de implicare generală față de stațiunea Păltiniș pe timpul verii. Este trist să constatăm că în alte părți, pe lângă investițiile private, se implică și primăriile, consiliile județene sau diferite asociații, iar turismul în acele zone crește de la an la an. Și sunt multe exemple ale unor colaborări reușite, la Straja, În Poiana Brașov, la Mădăraș sau la Toplița în Harghita. Dar niciodată și la Păltiniș.

Drept urmare, am luat hotărârea de a nu mai deschide sezonul acesta de vară, decizie cumva “ajutată”  și de faptul că am constatat, din nou, că nu putem fi singurul motor turistic din zonă care să ofere variante dinamice și atractive de petrecere a timpului liber în natură. Ne pare rău pentru pensiunile din zonă, vor pierde clienți cu siguranță, dar nu ne permitem să continuăm acest nonsens financiar prin care, practic, am tinut vara stațiunea in viata. Sperăm că voi, clienții și prietenii noștri veți înțelege situația și în speranța unor vremuri mai bune, ne vedem în sezonul de iarnă”, este mesajul transmis.

FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!