9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

HoReCa – Hotel Cișmigiu bifează cel mai bun an de până acum: Nu doar că ne-am revenit – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Hotel Cișmigiu, parte a portofoliului Hercesa România din anul 2004, a înregistrat creșteri ale tuturor indicatorilor relevanți în 2023.

 Veniturile au crescut cu 15% față de anul trecut, gradul de ocupare a fost de 78% comparativ cu 70% în 2022, Average Daily Rate (ADR) s-a majorat cu 15% față de 2019, iar gradul de dublă ocupare a fost de 1,4.

„Pentru Hotel Cișmigiu, 2023 a fost cel mai bun an de până acum.

Hotel Cișmigiu, parte a portofoliului Hercesa România din anul 2004, a înregistrat creșteri ale tuturor indicatorilor relevanți în 2023.  Veniturile au crescut cu 15% față de anul trecut, gradul de ocupare a fost de 78% comparativ cu 70% în 2022, Average Daily Rate (ADR) s-a majorat cu 15% față de 2019, iar gradul de dublă ocupare a fost de 1,4.

„Pentru Hotel Cișmigiu, 2023 a fost cel mai bun an de până acum. Nu doar că ne-am revenit, dar am și depășit nivelul din 2019, un an de referință, înainte de pandemie, din perspectiva gradului de ocupare și al veniturilor”, a declarat Mirela Cojocaru, directorul general al Hotelului Cișmigiu. „Anul acesta procentul turiștilor de pe segmentul călătoriilor de plăcere a crescut la 40% din total, partea de business rămânând majoritară. La finalul lunii noiembrie au început să revină turiștii din Israel, o parte importantă a segmentului de leisure, după ce numărul lor scăzuse în octombrie, odată cu izbucnirea războiului”, a adăugat aceasta.

Segmentul evenimentelor corporate nu și-a revenit complet comparativ cu 2019, multe dintre aceste manifestări având loc în continuare în mediul online.

„Anul 2023 nu a fost lipsit de provocări, chiar dacă am consemnat, atât la nivel de piață, cât și în cazul Hotelului Cișmigiu, o creștere importantă. Revenirea bruscă de după pandemie a generat o criză a forței de muncă, care s-a diminuat considerabil pe acest segment în perioada 2020-2021, o dificultate cu care ne confruntăm și în prezent, alături de prețurile crescute ale energiei și nivelul ridicat al inflației. Ne așteptăm ca aceste provocări să existe și în 2024 și, în plus, deja vedem semnale ale diminuării bugetelor de călătorie pe segmentul corporate”, a precizat Mirela Cojocaru.

Hotel Cișmigiu cuprinde 60 de apartamente și este și un hub cultural, prin Librăria Humanitas, Institutul Cervantes și prin organizarea, în diversele spații ale clădirii, de expoziții ce cuprind lucrări de artă românească și gastronomic, prin Berăria Gambrinus de la parterul clădirii și Bistro Cișmigiu, operat de Stadio la etajul al șaselea.

„Hotel Cișmigiu a fost achiziționat de Hercesa în 2004 și îl menținem în portofoliu, deși business-ul de bază al companiei este cel rezidențial, prin proiectele pe care le dezvoltăm în estul și în vestul Bucureștiului, Vivenda Residencias, respectiv Stellaris Residencias. La 11 ani de la redeschiderea din 2012, Hotel Cișmigiu este un proiect de succes și ne dorim și alte investiții de acest fel, care deocamdată sunt încă dificile din cauza diverselor aspecte legale și administrative”, a declarat Romeo Ghica, manager de operațiuni al Hercesa România.

Hotel Cișmigiu – repere istorice

1912 – Inginerul Nicolae Pissiota începe construcția Palace Hotel, fiind autorul proiectului de rezistență, în vreme ce vărul său, arh. Arghir Culina, s-a ocupat de partea de de concepție și organizare a hotelului.

1913 – Palace Hotel, cu 200 de camere, este inaugurat. 

1941 – Se deschide, la parterul Palace Hotel, celebra Berărie Gambrinus.

1948 – Hotelul este naționalizat și redenumit „6 martie”.

1965 – Clădirea primește numele Hotel Cișmigiu.

1985 – Hotelul este închis din cauza degradării.

1990 – Clădirea devine căminul studenților de la Academia de Teatru și Film.

1995 – Hotel Cișmigiu este din nou închis din cauza degradării semnificative.

2004 – Hercesa achiziționează Hotel Cișmigiu.

2012 – Hotel Cișmigiu este redeschis și redat circuitului turistic și cultural, în urma unei investiții de 15 milioane de euro.

Hercesa România activează de peste 19 ani în România, având peste 1.000 apartamente livrate în proiectul Vivenda Residencias.

Compania a demarat în iunie 2023 lucrările de construcție la proiectul Stellaris Residencias, situat lângă stadionul Steaua din București, care va cuprinde 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias va avea 482 de apartamente. 

În 45 de ani, Hercesa a dezvoltat și livrat circa 28.000 de locuințe în proiecte rezidențiale situate pe întreg teritoriul Spaniei. Gestionează terenuri de 800.000 de metri pătrați în zone industriale și, în același timp, promovează și construiește hoteluri, centre comerciale, zone industriale, clădiri de birouri și centre pentru bătrâni. În plus, deține clădiri de locuințe în regim de închiriere, apartamente turistice și spații comerciale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!