17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024

HoReCa – Insulele Maldive ar putea să dispară sub ape în următorii ani – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

„Maldivele sunt responsabile pentru doar 0,003% din emisiile globale, dar este una dintre primele țări care suferă consecințele existențiale ale crizei climatice.

Mohammed Muizzu, președintele Insulelor Maldive solicită să fie eligibil pentru o finanțare de la care țara sa este exclusă, deoarece este clasificată ca economie emergentă, relatează La Repubblica.

Evenimente

30 mai – Profit News TV – Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie – Medika TV – Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Metodele statistice utilizate ne fac să părem mai bogați”, explică el.

Președintele Maldivelor a solicitat finanțare internațională pentru combaterea creșterii nivelului mării care amenință arhipelagul din Oceanul Indian, afirmând că este exclus în mod nedrept de la măsurile de sprijin disponibile pentru țările mai puțin dezvoltate. „Maldivele sunt responsabile pentru doar 0,003% din emisiile globale, dar este una dintre primele țări care suferă consecințele existențiale ale crizei climatice. Națiunile mai bogate au o responsabilitate morală față de comunități ca a noastră”, a scris președintele Mohamed Muizzu pentru ziarul britanic The Guardian.

Președintele Maldivelor a vorbit în ajunul deschiderii Conferinței internaționale a statelor insulare mici în curs de dezvoltare (SIDS) – un eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite o dată la zece ani – la St John’s, capitala Antigua și Barbuda, scrie G4Media.ro.

Cele mai multe dintre aceste state insulare sunt destinații turistice de lux. Acestea sunt amenințate de creșterea nivelului mării și de intensificarea furtunilor și a ciclonilor din cauza schimbărilor climatice.

Potrivit Fondului Monetar Internațional, Maldivele au un PIB pe cap de locuitor mai mare decât Chile, Mexic, Malaezia sau chiar China, dar metodele statistice folosite fac ca Sids să pară „mai bogate decât suntem în realitate”, susține Muizzu.

„Datorită sănătății bune a industriei turismului din Maldive, suntem clasificați ca o economie emergentă și, prin urmare, suntem excluși de la finanțarea mai ieftină rezervată țărilor cu cele mai mici venituri”, spune el.

Țara sa are nevoie de aproximativ 500 de milioane de dolari pentru a atenua efectele schimbărilor climatice, iar economia locală, care depinde de turism, nu este în măsură să strângă singură aceste fonduri.

În 1987, Maumoon Abdul Gayoom, pe atunci președinte al Maldivelor, a stârnit o mare vâlvă la ONU când a avertizat că țara sa, formată din 1.192 de insule mici de corali, riscă să dispară dacă nivelul mării va crește cu un metru. El a construit o insulă artificială la doi metri deasupra nivelului mării și de două ori mai mare decât Malé, mica sa capitală de doi kilometri pătrați, suprapopulată și vulnerabilă.

Ales în septembrie, Muizzu vrea să construiască o insulă artificială mai mare care să servească drept dig și să găzduiască 30.000 de apartamente. Dar proiectul său nu este eligibil pentru finanțarea pentru schimbările climatice, deoarece este clasificat ca fiind o lucrare de infrastructură, s-a plâns el.

Actualul număr unu din Maldive este considerat pro-Beijing și, potrivit oficialilor guvernamentali din Maldive, o mare parte din lucrările de construcție ar trebui să fie efectuate de companii chinezești.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!