22 C
București
luni, iulie 22, 2024

HoReCa – Litoral Bulgaria 2023. Prețurile: umbrela de plajă la Burgas va… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Umbrela de plajă la Burgas va costa 1,20 de leva, iar puțin mai la nord - în Sunny Beach - prețul acesteia va fi de aproape 9 ori mai mare - în jur de 10 leva, arată datele obținute de la concesionarii plajelor...

Prețurile pentru umbrele de plajă și șezlonguri în Varna vor fi aceleași ca anul trecut - 5 leva pentru un șezlong și 5 leva pentru o umbrelă.

„Anul acesta, plaja din Albena rămâne la prețurile de anul trecut, adică o umbrelă cu două șezlonguri va costa 21 de leva.

Umbrela de plajă la Burgas va costa 1,20 de leva, iar puțin mai la nord – în Sunny Beach – prețul acesteia va fi de aproape 9 ori mai mare – în jur de 10 leva, arată datele obținute de la concesionarii plajelor, informează postul bTv de la Sofia.

Prețurile pentru umbrele de plajă și șezlonguri în Varna vor fi aceleași ca anul trecut – 5 leva pentru un șezlong și 5 leva pentru o umbrelă. Prețurile în stațiunea Sf. Constantin și Elena vor fi cuprinse între 8 și 10 leva. „Anul acesta menținem prețurile, nu va fi nicio creștere”, a explicat Andrei Vasilev, reprezentant al concesionarului pe plaja din Varna și stațiunea Sf. Constantin și Elena, arată Rador.

Pregătirea plajei din Varna începe în mod tradițional în jurul datei de 24 mai, în timp ce plaja din stațiunea Sf. Constantin și Elena va fi pregătită mai devreme pentru cei nerăbdători de plajă, dacă vremea este potrivită. „Primele chartere cu turiști din străinătate ajung în stațiune mai devreme, așa că trebuie să fim pregătiți pentru sosirea lor”, a menționat el.

„Anul acesta, plaja din Albena rămâne la prețurile de anul trecut, adică o umbrelă cu două șezlonguri va costa 21 de leva. Toți turiștii cazați în hotelurile noastre se vor bucura de umbrele și șezlonguri incluse în pachetul achiziționat, de la al treilea rând până la promenada de pe plajă”, a explicat Velina Giumova, senior sales manager la stațiunea Albena. Ea a adăugat că primul și al doilea rând rămân contra cost, așa cum a fost și anul trecut.

Zonele libere de pe plaja sunt menținute la 50%, astfel încât să existe suficient spațiu pentru toți turiștii, indiferent dacă sunt cazați sau nu într-un hotel din complex.

Umbrela pentru plajă la Burgas va costa vara aceasta 1,20 leva, fiind una dintre cele mai ieftine, împreună cu cea de la campingul Nestinarka, unde un șezlong sau o umbrelă ar urma să coste în jur de 0,36 leva fiecare. În Sunny Beach, însă, umbra va costa în jur de 10 leva, iar pentru două șezlonguri cu umbrelă taxa va ajunge la 30 de leva. Pe plaja Alepu, umbrela va fi 6 leva, iar șezlongul – 8 leva.

La Pomorie-Est, ca și pe plaja centrală din Sozopol, prețurile vor fi de 7 leva pentru o umbrelă, iar în Kraimorie – 8 leva fiecare, iar pentru un șezlong – 7 leva.

După cum a scris ziarul „Sega”, unii concesionari și unii dintre cei care au închiriat plajele au stabilit deja sume impresionante.

Cel mai mare preț de închiriere până în prezent a fost atins pentru plajele Perla 1 și Perla 2 din municipiul Primorsko – 631.080 leva cu TVA pe an. Persoana care a câștigat licitația de închiriere a oferit un preț incredibil de 100 de leva pentru o umbrelă și aceeași sumă pentru un șezlong, adică 200 de leva.

Concesionarii de pe plaje dezvoltă o aplicație prin care vei putea rezerva online o umbrelă și un șezlong

Concesionarii de pe plaje dezvoltă o aplicație prin care vizitatorii vor putea rezerva online o umbrelă și un șezlong, fără a fi nevoie să lase un prosop pentru a rezerva un loc pe primul rând de la mare. Ar trebui ca aplicația să fie operațională înainte de deschiderea oficială a sezonului, la data de 1 iunie.

Aplicația va ajuta la evitarea practicilor vicioase, cum ar fi oferirea de bani salvamarilor și taxe suplimentare. Prin intermediul aplicației, se va putea monitoriza disponibilitatea umbrelelor gratuite și prețul acestora în timp real, iar vizitatorii își vor putea rezerva și plăti locul online.

„Toată lumea va avea acces în timp real, iar turiștii vor putea să vadă dacă pe plaja respectivă sunt umbrele libere, pe ce rând se află, să le rezerve direct și să plătească online, evitând astfel practica vicioasă către terți, taxe suplimentare – nedeclarate”, a declarat Simeon Țvetkov, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Activităților de Management al Plajelor Maritime, pentru BGNES.

Potrivit acestuia, creșterea prețului umbrelelor în această vară nu va depăși 15%, iar aceasta este o creștere a taxei de concesiune. El susține că cele mai mari prețuri la umbrele și șezlonguri sunt în jur de 10-15 leva, care sunt comparate cu plajele din apropiere de pe litoralul grecesc, unde prețurile sunt în jur de 6-10 euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!