27.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

HoReCa – Manifestație la Barcelona împotriva turismului de masă. Locuitorii sunt exasperați de consecințe: „Orașul devine de nelocuit” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Mii de persoane au manifestat la Barcelona împotriva turismului excesiv din capitala Cataloniei, care primește în fiecare an milioane de turiști - o supărare tot mai mare în Spania, a doua cea mai populară destinație turistică din lume...

"Nu avem nimic împotriva turismului, dar avem ceva împotriva turismului prea mare, pentru că face orașul de nelocuit", a explicat Jordi Guiu, un sociolog de 70 de ani din Barcelona.

Criticii turismului excesiv denunță în principal efectul acestuia asupra prețurilor locuințelor - chiriile au crescut cu 68% în ultimul deceniu, potrivit Primăriei Barcelonei -, dar și consecințele sale nefaste asupra companiilor locale, mediului și condițiilor de muncă ale angajaților locali.

Mii de persoane au manifestat la Barcelona împotriva turismului excesiv din capitala Cataloniei, care primește în fiecare an milioane de turiști – o supărare tot mai mare în Spania, a doua cea mai populară destinație turistică din lume, relatează AFP.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Sub sloganul: „Destul este destul! Să punem limite turismului”, în jur de 2.800 de manifestanți, potrivit poliției, au mărșăluit sâmbătă la Barceloina pentru a cere o schimbare a modelului economic pentru oraș, cel mai vizitat din țară, scrie News.ro.

„Nu avem nimic împotriva turismului, dar avem ceva împotriva turismului prea mare, pentru că face orașul de nelocuit”, a explicat Jordi Guiu, un sociolog de 70 de ani din Barcelona.

În spatele unui banner pe care scria „Reduceți turismul acum!”, manifestanții au defilat scandând „Afară cu turiștii din cartierele noastre”, oprindu-se în fața unor hoteluri, spre surprinderea vizitatorilor.

Criticii turismului excesiv denunță în principal efectul acestuia asupra prețurilor locuințelor – chiriile au crescut cu 68% în ultimul deceniu, potrivit Primăriei Barcelonei -, dar și consecințele sale nefaste asupra companiilor locale, mediului și condițiilor de muncă ale angajaților locali.

„Magazinele de zi cu zi se închid pentru a face loc unui model de afaceri care nu corespunde nevoilor cartierului. Oamenii (…) nu își mai permit chiriile, trebuie să plece”, se plânge Isa Miralles, un muzician în vârstă de 35 de ani care locuiește în cartierul Barceloneta.

Barcelona a primit peste 12 milioane de turiști anul trecut, potrivit consiliului municipal.

Pentru a facilita găsirea unei locuințe pentru rezidenți, Primăria a anunțat recent că dorește să pună capăt închirierii apartamentelor pentru turiști până în 2029.

De la Insulele Baleare la Insulele Canare, trecând prin marile orașe turistice din Andaluzia, cum ar fi Malaga, numărul mișcărilor anti-turism din Spania este în creștere.

A doua cea mai populară destinație turistică din lume, după Franța, Spania a primit anul trecut un număr record de 85,1 milioane de vizitatori străini. Cea mai vizitată regiune a fost Catalonia, cu 18 milioane de vizitatori, urmată de Insulele Baleare (14,4 milioane) și Insulele Canare (13,9 milioane).

Turismul în Spania reprezintă 12,8% din PIB și asigură 12,6% din locurile de muncă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!