24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Ministrul Economiei: Se caută o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Eu cred că putem găsi o soluție bună, împreună cu reprezentanții europeni ai patronatelor din domeniu, împreună cu ANAT, să avem o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român", a menționat Ștefan-Radu Oprea, prezent la un seminar organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Propunerea mea a fost ca la următoarea discuție să invităm și ASF-ul (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.) sau firmele de asigurare pentru a vedea cum poate fi crescută concurența firmelor de asigurare pentru un astfel de produs"...

Una dintre nemulțumirile reprezentanților agențiilor de turism este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiție suficientă și, de aceea, costurile sunt mari în România, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Evenimente

13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

„Una dintre reclamațiile, cu ghilimele de rigoare, pe care le-au avut cei din Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiție suficientă și, de aceea, costurile sunt mari în România. Vom continua discuțiile împreună cu ANAT. Eu cred că putem găsi o soluție bună, împreună cu reprezentanții europeni ai patronatelor din domeniu, împreună cu ANAT, să avem o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român”, a menționat Ștefan-Radu Oprea, prezent la un seminar organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

În opinia sa, implicarea mai multor instituții care reglementează piața, care au acest rol, poate fi „un lucru benefic”, scrie Agerpres.

„Ceea ce cred că trebuie să facem în România este ca sistemul de asigurări să funcționeze mai bine, pentru că este firesc ca, într-o astfel de afacere, să existe asigurare și reasigurare, astfel încât riscurile să poată fi preluate de mai mulți. Acesta este unul dintre subiectele pe care le-am discutat. Propunerea mea a fost ca la următoarea discuție să invităm și ASF-ul (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.) sau firmele de asigurare pentru a vedea cum poate fi crescută concurența firmelor de asigurare pentru un astfel de produs”, a mai spus ministrul.

Necesitatea creării fondurilor de garantare pentru bilete de avion, pachete de servicii de călătorie și servicii de călătorie asociate este una dintre temele abordate de actori din industria turismului, în cadrul unui seminar organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Actul normativ pentru înființarea fondurilor de garantare a biletelor de avion și pachetelor de servicii de călătorie ar putea fi pe masa Guvernului în septembrie, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT. Potrivit acestuia, banii vor fi colectați într-un cont, agențiile urmând să contribuie cu o anumită sumă, „care va fi la dispoziție, în cazul în care sunt probleme”.

„Dacă vom face corect o lege a fondului de garantare în turism, oamenii, în caz de faliment al agenției, își vor recupera 100% banii”, a menționat el.

Specialiștii în domeniu susțin că aceste fonduri de garantare sunt esențiale pentru o mai bună protecție a călătorilor și pentru dezvoltarea durabilă a turismului în România.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!