24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

HoReCa – Ministrul Turismului: Inițiativa de acordare a tichetelor de… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În primul rând, sumele vor fi tot 1450 de lei, ținta fiind 4,2 milioane de salariați din România, pe care să-i încurajăm să-și facă concediile în România și să ajute la dezvoltarea industriei turismului.

Cadariu, care este co-semnatar al proiectului, a invocat studii făcute de profesioniști care arată că un leu investit în tichete de vacanță aduce încasări de 1,12 lei la bugetul de stat și aduce contribuție de 1,51 lei la PIB...

Ministrul turismului a arătat că, potrivit statisticilor oficiale, în anul 2019, ponderea contribuției în PIB a activității turistice era de 2,9%, în condițiile în care media europeană este de 10%, iar statul trebuie să ia măsuri pentru o creștere a turismului, una dintre măsuri fiind cea de acordare a tichetelor de vacanță și salariaților din domeniul privat.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, pledează pentru adoptarea proiectului inițiat de senatorul Eugen Țapu-Nazare privind acordarea de tichete de vacanță și angajaților din domeniul privat, el spunând că proiectul este unul „de susținut”.

„E un proiect depus, e în dezbatere, deci pot fi făcute modificări. (…) Din punctul meu de vedere, e un proiect de susținut și pot aduce argumente în sensul acesta. În primul rând, sumele vor fi tot 1450 de lei, ținta fiind 4,2 milioane de salariați din România, pe care să-i încurajăm să-și facă concediile în România și să ajute la dezvoltarea industriei turismului. Pe de altă parte, de unde vine sursa de finanțare? Din impozitul pe venit, pe salariu a salariatului, din acel 10%. Deci nu pierde nici salariatul – din contră, primește niște tichete de vacanță –  nu pierde nici operatorul și n-ar avea de ce să refuze lucrul acesta, că nu mai trebuie să plătească acei bani”

Conform ministrului, impactul bugetar al unei astfel de măsuri ar fi de aproximativ 6 miliarde de lei anual, Daniel Cadariu considerând că un astfel de efort bugetar „merită”, scrie News.ro.

Cadariu, care este co-semnatar al proiectului, a invocat studii făcute de profesioniști care arată că un leu investit în tichete de vacanță aduce încasări de 1,12 lei la bugetul de stat și aduce contribuție de 1,51 lei la PIB. Studiile indică până la 200.000 de locuri de muncă nou create în turism.

Ministrul turismului a arătat că, potrivit statisticilor oficiale, în anul 2019, ponderea contribuției în PIB a activității turistice era de 2,9%, în condițiile în care media europeană este de 10%, iar statul trebuie să ia măsuri pentru o creștere a turismului, una dintre măsuri fiind cea de acordare a tichetelor de vacanță și salariaților din domeniul privat.

Acordarea de vouchere de vacanță, în sumă de 1.450 lei anual, angajaților cu contract individual de muncă va fi suportată de la bugetul de stat și pentru cei circa 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, potrivit unui proiect legislativ inițiat de parlamentari din actuala coaliție de guvernământ.

Proiectul prevede că începând cu data de 1 ianuarie 2024, pe lângă instituțiile publice, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 Iei pentru fiecare salariat.
Sumele corespunzătoare voucherelor de vacanță se alocă anual, din bugetul de stat, din impozitul pe venit plătit de fiecare angajat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!