24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Mohammad Murad, operațiune rară – Pregătește vânzarea unui nou… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat în premieră că Mohammad Murad a vândut Hotelul Perla din Mamaia cu 4 milioane de euro către firma Inproiect din Iași, care deține hotelul Hilton din capitala Moldovei, dar și două hoteluri în Mamaia.

Mohammad Murad, venit în țară la începutul anilor '90, este proprietarul celui mai mare operator hotelier din țară, după numărul de camere – Phoenicia Hotels, cu peste 15.000 de camere în 16 hoteluri.

Mohammad Murad a anunțat în acest an că vrea să investească 25 de milioane de euro în transformarea fostei închisori Doftana în cel mai mare centru de conferințe din România.

Omul de afaceri libanez Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din țară și printre cei mai cunoscuți antreprenori locali, pregătește scoaterea la vânzare a Hotelului Majestic din Mamaia, la un preț de minimum 7,5 milioane de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Antreprenorul vrea să vândă atât hotelul, cât și grădina de vară a acestuia și parcarea, totalizând o suprafață de circa 15.000 metri pătrați.

Pentru toate cele trei imobile, Murad are în plan să ceară 7,5 milioane de euro.

FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu

Construit în 1980 de către arhitectul Cezar Lăzărescu, Hotel Majestic Mamaia este poziționat în centrul stațiunii, în vecinătatea hotelului Rex.

Hotelul, dotat cu piscină exterioară, are 241 de camere duble, 13 apartamente și 8 camere duble family. 

FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu

Acesta ar fi cel de-al doilea hotel vândut de Murad în ultimul deceniu.

În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat în premieră că Mohammad Murad a vândut Hotelul Perla din Mamaia cu 4 milioane de euro către firma Inproiect din Iași, care deține hotelul Hilton din capitala Moldovei, dar și două hoteluri în Mamaia.

„Perla este singurul hotel pe care l-am vândut în ultimii zece ani. Am mai vândut cu mulți ani în urmă hotelul Select, tot din Mamaia”, spunea la vremea acea, pentru Profit.ro, Murad.

Banii obținuți din vânzarea Perla au fost investiți în dezvoltarea unui complex la Olimp.

Mohammad Murad, venit în țară la începutul anilor ’90, este proprietarul celui mai mare operator hotelier din țară, după numărul de camere – Phoenicia Hotels, cu peste 15.000 de camere în 16 hoteluri.

El deține locuri de cazare atât pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun, dar și în București.

Omul de afaceri a preluat în 2018 o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București, dar și hotelul Prahova din Neptun, de la frații Micula.

Mohammad Murad a anunțat în acest an că vrea să investească 25 de milioane de euro în transformarea fostei închisori Doftana în cel mai mare centru de conferințe din România. În paralel, omul de afaceri mai are în derulare investiții de zeci de milioane de euro în dezvoltarea mai multor proiecte turistice atât pe litoral, cât și în zona montană.

Perla Majestic SA, compania care administrează activitatea hotelieră, din care Mohammad Murad deține indirect 90% din acțiuni, a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 43,5 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2021, și un profit net 17 milioane de lei, plus 30%.

Alături de cei doi frați ai săi, Hassan Morad și Ahmed Murad, acesta mai deține și lanțul de restaurante Spring Time.

Hassan Morad, acționarul majoritar al Morad Group, este cunoscut pe piața locală pentru multiple dezvoltări imobiliare, dar și pentru cele două fabrici de conserve de legume, fructe și preparate din carne pe care le deține, Mandy și MGC Topoloveni.

Grupul Morad a dezvoltat, până acum, ansamblurile rezidențiale Onix Residence din cartierul bucureștean Grozăvești, cu 456 de apartamente, RubinStein din cartierul bucureștean Străulești, cu 141 de apartamente, SaphirStein din cartierul bucureștean Cotroceni, cu 188 de apartamente, Onix Blue din Mamaia Nord, cu 420 de apartamente, și Onix Park din Pipera, cu un total de 1.925 de apartamente, din care au fost finalizate 564 de apartamente în prima etapă de construcție.

Recent, Profit.ro a anunțat în premieră că Hassan Morad, unul dintre proprietarii Morad Group, este în curs de preluare a afacerii distribuitorului de produse metalurgice Steel Transport & Logistic din București, demers care include și un proiect pentru 750 de apartamente din apropierea lacului Pantelimon

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!