24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

HoReCa – Perla turistică a Apusenilor, preluată de fondatorul Softvision…. – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Unita Turism Holding Timișoara a înstrăinat complexul Fântânele, de pe malul lacului Beliș, unul dintre cele mai cunoscute complexuri turistice din Munții Apuseni, acesta intrând în patrimoniul firmei Transilvania Quest Cluj, a declarat Marc Eichert, unul dintre proprietarii UTH, potrivit Făclia de Cluj.

Complexul din comuna Beliș era anunțat ca fiind de vânzare încă de acum 15 ani, odată cu Campingul Făget, suma dorită atunci de UTH pentru cele două obiective fiind de 17 milioane de euro, arată Transilvania Business.

Laurențiu Russo a înființat compania informatică Softvision, vândută, în 2018, grupului american Cognizant, cu 550 de milioane de dolari.

Unita Turism Holding Timișoara a înstrăinat complexul Fântânele, de pe malul lacului Beliș, unul dintre cele mai cunoscute complexuri turistice din Munții Apuseni, acesta intrând în patrimoniul firmei Transilvania Quest Cluj, a declarat Marc Eichert, unul dintre proprietarii UTH, potrivit Făclia de Cluj. Tranzacția s-a ridicat la 5 milioane de euro.

Cumpărătorul unității turistice este compania care deține Hotelul DoubleTree by Hilton, controlată de antreprenorul din IT Laurențiu Russo.

Complexul va fi modernizat, noul proprietar aflându-se în negocieri pentru trecerea sa sub umbrela Hilton.

Unitatea turistică are două pavilioane, două restaurante, trei vile, teren de 63.000 mp. Obiectivul a fost construit în 1974 și renovat în 2005. Complexul din comuna Beliș era anunțat ca fiind de vânzare încă de acum 15 ani, odată cu Campingul Făget, suma dorită atunci de UTH pentru cele două obiective fiind de 17 milioane de euro, arată Transilvania Business.

Laurențiu Russo a înființat compania informatică Softvision, vândută, în 2018, grupului american Cognizant, cu 550 de milioane de dolari. El a preluat Hotelul City Plaza, pentru 10 milioane de euro, de la Sorin Dan, și l-a transformat în DoubleTree by Hilton.

UTH a mai vândut active hoteliere din Cluj. Vila Casa Albă a fost plasată Băncii Transilvania pentru 0,9 milioane euro, în 2014 (pretențiile inițiale erau de 2 milioane), președintele BT, Horia Ciorcilă, cumpărând și Hotelul Sport (2*) pe care l-a transformat în Radisson Blu (5*).

În prealabil, hotelul fusese vândut cu 4,8 milioane de euro, în 2015, de către fostul proprietar al UTH, Josef Goschy, Societății de Investiții Financiare Moldova, care l-a revândut lui Ciorcilă, în 2018, cu 3,6 milioane. În 2014, pretențiile UTH pentru hotelul din Parcul Central erau de 6 milioane de euro.

În 2018, Goschy a cedat toate cele 17 hoteluri din proprietatea sa nepoților săi, frații Eichert. Multe dintre activele rămase servesc ca garanție unor societăți bancare precum BT Cluj, în urma unor împrumuturi de zeci de milioane de euro luate de UTH. Inclusiv Hotelul Belvedere din Cluj-Napoca se găsește în această situație.

UTH este specializată în hoteluri și alte facilități de cazare similare, fiind deținută de către Marc, Oliver și Axel Eichert (câte 33%). Societatea avea afaceri de 33 milioane lei în 2021, un profit net de 1,4 milioane, cu 290 angajați.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!