28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Peste 30.000 de turiști pe Litoral în acest weekend – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe Litoralul românesc, gradul de ocupare al hotelurilor de fiind de peste 60%, susține secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin.

"Grad mare de ocupare, de 70%, în Mamaia, dar și în orașul Constanța, unde pentru astăzi nu mai sunt camere disponibile în nici un hotel de 4 stele! În urma consultărilor cu reprezentanții agențiilor de turism și cu hotelierii, în acest weekend gradul de ocupare al hotelurilor de pe întregul litoral va fi de peste 60%.

Potrivit sursei citate, turiștii se bucură în această perioadă de tarife reduse cu cel puțin 60-80% față de tarifele de plin sezon, dar și de facilitățile pentru copii, locuri de joacă, piscine încălzite ori spectacole cu animatori.

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe Litoralul românesc, gradul de ocupare al hotelurilor de fiind de peste 60%, susține secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„Grad mare de ocupare, de 70%, în Mamaia, dar și în orașul Constanța, unde pentru astăzi nu mai sunt camere disponibile în nici un hotel de 4 stele! În urma consultărilor cu reprezentanții agențiilor de turism și cu hotelierii, în acest weekend gradul de ocupare al hotelurilor de pe întregul litoral va fi de peste 60%. Cele mai aglomerate stațiuni sunt acum, la început de vară, Mamaia, Eforie Nord și Costinești”, a transmis Corina Martin.

Potrivit sursei citate, turiștii se bucură în această perioadă de tarife reduse cu cel puțin 60-80% față de tarifele de plin sezon, dar și de facilitățile pentru copii, locuri de joacă, piscine încălzite ori spectacole cu animatori. Pentru cazare cu mic dejun pentru un hotel de trei stele, tariful este între 120 și 170 de lei, pentru hoteluri de patru stele între 170 și 250 de lei, iar în zona all-inclusive tarifele sunt cuprinse între 370 și 500 de lei, preț valabil pe cameră, pentru două persoane, scrie Agerpres.

„Spectacolele la Delfinariu, vizitele în Parcurile de aventură din sudul Litoralului, plimbarea cu Telegondola Mamaia, croazierele pe mare cu plecare din Portul Tomis, turul deasupra orașului Constanța și a Mării Negre din Roata panoramică și un dejun sau o cină savuroasă de pește și fructe de mare la restaurantele din Marina Tomis a orașului Constanța se numără pt printre cele mai solicitate atracții”, a mai spus secretarul general al federației.

Nu în ultimul rând, festivalurile de stradă, concertele, petrecerile în cluburi și restaurante sau pe plajă, dar și multe competiții sportive atrag către Litoralul românesc un număr foarte mare de turiști și vizitatori. „În plus, avem un început de iunie extrem de călduros. Meteorologii anunță 33 de grade Celsius, apa mării este și ea foarte caldă, deja s-au înregistrat 20 de grade, deci cu cel puțin 4 grade peste media normală. Un debut de sezon surprinzător de bun, dar binemeritat și îndelung așteptat de turiști și de operatorii din industria ospitalității de pe Litoral”, a adăugat Corina Martin

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!