35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Rezultatul protestelor împotriva turiștilor: stațiunile spaniole se golesc – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Nicolae Ciucă: E prima dată când aud de creșterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 1 septembrie.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Spaniolii furioși din cauza turismului în masă au primit exact ceea ce au cerut, deoarece Magaluf , unul dintre cele mai importante locuri de vacanță din Mallorca, este pe jumătate gol. De fapt, arată ca un oraș fantomă.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În mod normal, Magaluf, orașul de pe coasta de vest a insuei Mallorca începe să se aglomereze în această perioadă a anului, înainte de sezonul de vacanță. Acum, însă, fotografiile publicate de DailyMail înfățișează o priveliște dezolantă.

Șirurile de șezlonguri, pe care vânzătorii le pot închiria cu până la 60 de lire sterline pe zi, stau goale. Multe dintre ele zac pe o parte, într-o stare de nefolosire rar întâlnită în perioada premergătoare verii, în timp ce localnicii par să fie fericiți să stea pe plaja publică gratis, refuzând să plătească întreprinzătorilor prețuri adesea exorbitante pentru a folosi facilitățile de agrement.

Fotografiile cafenelelor, barurilor și restaurantelor din jurul plajei Magaluf spun o poveste similară, cu puțini clienți și chiar mai puțini chelneri și chelnerițe care servesc câteva produse, majoritatea băuturi, arată Adevărul.

Chiar și potecile care se întind de-a lungul plajelor din Magaluf, oraș cunoscut mai ales pentru petrecerile până în zori de zi, sunt aproape goale. O fotografie arăta doar câteva persoane care se plimbau pe o porțiune lungă de plajă.

Oamenii de afaceri au declarat că sunt profund îngrijorați de faptul că turiștii au fost alungați de proteste, cu doar câteva zile înainte de începerea sezonului de vârf.

Fotografiile care înfățișează stațiunea ca un oraș fantomă au apărut la scurt timp după ce protestatarii au început să facă pregătiri în cadrul unei noi luări de poziție față de turismul de masă. Organizatorii marșului de sâmbătă trecută din Palma, la care au participat aproximativ 15.000 de persoane, în care unii turiști străini au fost huiduiți, au promis ulterior: „Acesta este doar începutul lucrurilor”.

Un grup care se numește Mallorca Platja Tour a început o campanie online prin care îi îndeamnă pe localnici să „ocupe” plajele insulei. Unul dintre urmăritori, comentând ideea unui protest pe plajă, a spus: „Cred că este o idee grozavă, un rezident local să ajungă pe plaja sau în golf mai devreme decât un străin după o noapte de petrecere”. „Mallorcani, veniți la S’Arenal și nu lăsați nici măcar un centimetru pentru guiris”, a scris un altul, folosind un termen peiorativ care se referă la turiștii străini.

„În această sâmbătă, 1 iunie, ne vom întâlni pentru a organiza marele eveniment de duminică, 16 iunie”, au mai anunțat protestatarii.

Campania a început în momentul în care primarul din Palma, Jaime Martínez, a declarat că va propune măsuri pentru a combate numărul de turiști care intră în capitala insulei.

Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că are în vedere măsuri de limitare sau interzicere a ambarcațiunilor de petrecere și de modificare a legislației locale astfel încât, atunci când barurile și cluburile de noapte se închid în zonele turistice, acestea să nu poată fi redeschise cu același tip de licențe.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!