InfoCons punei la dispoziția consumatorilor, prin intermediul Aplicației Europene InfoCons, lista actualizată a unităților de cazare și a agențiilor de turism autorizate din România, cât și unitățile de alimentație publică autorizate din țară.
„În contextul călătoriilor, consumatorii ar trebui să se asigure că locația selectată pentru cazare respectă criteriile de clasificare conform legii și, de asemenea, să se asigure că aceasta este autorizată, iar clasificarea obținută corespunde”, arată InfoCons.
Evenimente
7 octombrie – Eveniment Profit Energy.forum – Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie – Eveniment Profit Health.forum – Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc – Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie – Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie – Gala Profit – Povești cu Profit… Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank
Această opțiune este disponibilă doar pentru România și Aplicația Europeană InfoCons trebuie setată din secțiunea „Alege limba”, selectând limba Română. Prin accesarea secțiunii „Verifică firmă turism”, disponibilă în Meniul Aplicației Europene InfoCons, consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic (hotel, pensiune, agenție turism, etc.) informații cu privire la acesta. Cu ajutorul Aplicației Europene Gratuite InfoCons, consumatorii vor fi atenționați prin semnul „!”, cât și prin culoarea roșie a textului, dacă operatorul economic căutat are licența retrasă sau radiată, scrie Agerpres.
În cazul în care consumatorii întâmpină vreo problemă în timpul călătoriilor sale, InfoCons pune la dispoziția tuturor secțiunea SOS din cadrul Aplicației Europene InfoCons. Printr-o simplă accesare a aplicației, consumatorii, indiferent de limba pe care o vorbesc, au acces la toate numere de urgență de pe teritoriul României și la nivel internațional. Secțiunea SOS a Aplicației Europene InfoCons poate fi utilizată inclusiv offline, numerele de urgență putând fi astfel apelate direct din aplicație, fără conexiune la internet.
Indiferent de țara în care consumatorul se află, acesta poate apela autorități locale cu atribuții în domeniu în cazul în care întâmpină vreo problemă sau observă încălcarea drepturilor altor cetățeni (protecția consumatorilor, poliție, pompieri, ambulanță etc.), prin intermediul secțiunii SOS din cadrul Aplicației Europene InfoCons.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).