11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

HoReCa – Staţiunea Govora este bogată în ape iodurate şi bromurate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Peisajele sunt şi ele spectaculoase datorită aşezării staţiunii, a formelor de relief şi vegetaţiei, staţiunea fiind poziţionată la o altitudine de 360-380 de metri, înconjurată de păduri de fagi, stejari şi pini.

Verile sunt răcoroase, temperatura medie a lunii iulie fiind de 19°C, în timp ce iernile sunt blânde, cu o temperatură medie a lunii ianuarie de -3°C.

Tot la Băile Govora se află şi un important spaţiu de recreere, aici fiind amenajat un parc, terenuri de sport, iar pe timpul primăverii şi al verii sunt organizate evenimente precum "Sărbătoarea căpşunului" (în luna mai) şi Festivalul folcloric "Florile Govorei" (în iulie).

Dacă îţi doreşti să evadezi într-un loc în care să respiri aer curat, să te bucuri de ape vindecătoare şi tratamente binefăcătoare, poate alege o cură la Băile Govora, o staţiune dedicată mai ales afecţiunilor respiratorii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Băile Govora vin la pachet cu o încărcătură istorică care îmbină excelent relaxarea şi experienţele culturale. În staţiune, dar şi în împrejurimi, turiştii pot vizita peste 300 de monumente istorice şi de artă impresionante: tezaure neolitice, vestigii dacice şi romane, necropole paleocreştine etc.

Printre obiectele şi instituţiile de cult putem enumera Mănăstirea Govora, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Surpatele. În drum spre Horezu poţi vizita mănăstirile Horezu, Bistriţa şi Arnota, iar spre defileul Oltului – Mănăstirea Cozia, Turnu şi Stânişoara, adevărate comori pentru turismul monahal.

Peisajele sunt şi ele spectaculoase datorită aşezării staţiunii, a formelor de relief şi vegetaţiei, staţiunea fiind poziţionată la o altitudine de 360-380 de metri, înconjurată de păduri de fagi, stejari şi pini. De asemenea, clima este şi ea prietenoasă. Verile sunt răcoroase, temperatura medie a lunii iulie fiind de 19°C, în timp ce iernile sunt blânde, cu o temperatură medie a lunii ianuarie de -3°C. Temperatura medie anuală este de 11,1°C.

Tot la Băile Govora se află şi un important spaţiu de recreere, aici fiind amenajat un parc, terenuri de sport, iar pe timpul primăverii şi al verii sunt organizate evenimente precum „Sărbătoarea căpşunului” (în luna mai) şi Festivalul folcloric „Florile Govorei” (în iulie). În momentele de relaxare se poate vizita colecţia de arheologie şi artă Gheorghe Petre aflată în zona staţiunii, dar şi numeroasele muzee din Râmnicu Vâlcea.

Govora este una dintre cele mai bogate staţiuni în ape iodurate şi bromurate din Europa, cotate la acelaşi nivel cu cele mai renumite ape sulfuroase din Europa: ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Mai exact, este considerată cea de-a doua staţiune balneară din Europa, cunoscută pentru varietatea şi caraterul terapeutic al proprietăţilor apelor şi este singura staţiune din ţară cu ape minerale ce au o compoziţie chimică diferenţiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.

Raportul dintre aeroionii pozitivi şi cei negativi este 1, ceea ce face ca Băile Govora să fie singura staţiune balneară din România care deţine acest raport, de departe cel mai benefic pentru organismul uman.

Băile Govora sunt un loc excelent pentru tratamente, deoarece aici există o bază de tratamente cu instalaţii şi facilităţi necesare procedurilor: băi calde cu ape minerale iodurate şi sulfuroase, băi cu esenţă de brad, duş subacval, băi cu bioxid de carbon, împachetări cu nămol cald, pneumoterapie, electroterapie, hidroelectroterapie, inhaloterapie, kinetoterapie, masaj, solarium.

Aceste tratamente naturale ajută la vindecarea afecţiunilor respiratorii, ginecologice, reumatismale, neurologice, se mai arată în comunicat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!