11.1 C
București
duminică, martie 26, 2023

HoReCa – Stațiunea Moneasa a rămas fără iluminat public din cauza… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Stațiunea montană Moneasa a rămas fără iluminat public, din cauza unor facturi care însumează aproximativ 32.000 de lei, incluzând penalități, pe care primăria comunei nu le-a achitat.

Este vorba de facturi pentru perioada 31 mai - 15 decembrie, care însumează 14.604 lei, și o altă factură emisă doar pentru octombrie 2022, de 14.960 lei, adică mai mult decât pe șase luni.

Fără să primim răspuns și fără un avertisment, ne-au tăiat curentul, deși am avut altă dată facturi restante de peste 100.000 lei și nu au procedat astfel", a spus edilul, care a adăugat că a semnat un ordin de plată și așteaptă reluarea alimentării cu energie electrică.

Stațiunea montană Moneasa a rămas fără iluminat public, din cauza unor facturi care însumează aproximativ 32.000 de lei, incluzând penalități, pe care primăria comunei nu le-a achitat.

Anunțul a fost făcut, vineri, de președintele Consiliului Județean (CJ) Arad, Iustin Cionca: „ENEL a tăiat curentul la Moneasa, pentru că Primăria nu a plătit facturile. Vă reamintesc: Consiliul Județean a cerut să preia stațiunea, să o repunem pe picioare, dar am fost refuzați. Rezultatul se vede și nu mă refer doar la bezna care s-a lăsat peste Moneasa. Până acum, Consiliului Județean Arad i s-a reproșat că lumea nu merge la Moneasa pentru că drumul până acolo nu este suficient de bun. L-am modernizat și astăzi este unul dintre cele mai bune din județ. Problema adevărată însă nu era drumul, așa cum se vede. Problema adevărată este modul în care această comună-stațiune este administrată de la nivel local, pas cu pas, spre dezastru”, scrie Agerpres.

Contactat de AGERPRES, primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, a declarat că furnizorul de electricitate a tăiat iluminatul stradal fără niciun avertisment, pentru facturi pentru care se solicitaseră lămuriri.

„De două zile ne-au lăsat în beznă, pentru facturi neplătite în sumă totală de 32.000 de lei. Este vorba de facturi pentru perioada 31 mai – 15 decembrie, care însumează 14.604 lei, și o altă factură emisă doar pentru octombrie 2022, de 14.960 lei, adică mai mult decât pe șase luni. Noi am cerut lămuri la ENEL pentru aceste diferențe, dar și cu privire la prețul de 2,4 lei pe kw/h la care am fost taxați, mult peste tarifele plătite de alte administrații locale. Fără să primim răspuns și fără un avertisment, ne-au tăiat curentul, deși am avut altă dată facturi restante de peste 100.000 lei și nu au procedat astfel”, a spus edilul, care a adăugat că a semnat un ordin de plată și așteaptă reluarea alimentării cu energie electrică.

Cu privire la comentariul președintelui CJ Arad, primarul a declarat: „Îi comunic domnului Cionca faptul că stațiunea are doar componente private, în afară de parc și alei. Dacă domnul președinte dorește să le preia, cu tot dragul le oferim mâine dimineață, dar cu condiția să le îngrijească”.

Moneasa, supranumită Perla Munților Apuseni, este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice și sodice, considerate benefice în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos central și periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului și a unor afecțiuni ginecologice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!