35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Topul celor mai bune 20 de orașe din lume pentru gurmanzi – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, chestionându-i pe localnici cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, punând accentul pe calitate și accesibilitate.

Proprietarul Santa Maradona, Andrea Viviani, a declarat pentru CNN Travel că a fost o „plăcere” să fie evidențiat de Time Out, deși a adăugat că „a considera Napoli doar ca destinație culinară este cu adevărat o pierdere”.

Unii călători aleg un city break în funcție de oferta culturală a destinației – făcând o listă scurtă a celor mai bune muzee și galerii de vizitat. Alții se uită la orașele cu viață de noapte agitată sau optează pentru o destinație care găzduiește un festival sau un eveniment.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Dar pentru mulți turiști, cea mai interesantă parte a oricărei călătorii este mâncarea. Aceștia sunt călătorii care se trezesc în prima zi de călătorie entuziasmați de toate deliciile culinare care îi așteaptă: de la piețele întinse care oferă delicatese locale, la mâncarea de stradă la ore târzii, la restaurantele tradiționale care servesc mâncăruri deosebite pe care nu le veți uita prea curând, arată G4Food.ro.

La acești călători gurmanzi s-a gândit Time Out atunci când organizația media globală a alcătuit un nou clasament al celor mai bune orașe din lume pentru gurmanzi, relatează CNN.

„Mâncarea este totul atunci când călătorești”, a declarat Grace Beard, editor de turism al Time Out, pentru CNN Travel. „O masă bună (sau proastă) poate face sau distruge o călătorie – de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult.”

Pe primul loc pe lista Time Out se află orașul italian Napoli, locul de naștere al pizzei. Nu este surprinzător faptul că deliciile cu brânză ale pizzei margherita sunt menționate în lista Time Out ca fiind „mâncarea care trebuie mâncată” în oraș, dar și somptuoasele paste napoletane Ragù și sfogliatella dulce sunt, de asemenea, menționate.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, chestionându-i pe localnici cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, punând accentul pe calitate și accesibilitate. Editorii Time Out au analizat rezultatele, incluzând în clasamentul rezultat orașul cu cel mai mare punctaj pentru fiecare țară.

Pizza și nu numai

Pentru călătorii dornici să guste pizza autentică în Napoli, Time Out sugerează să se îndrepte spre pizzeria Santa Maradona, situată în cartierul spaniol al orașului.

Proprietarul Santa Maradona, Andrea Viviani, a declarat pentru CNN Travel că a fost o „plăcere” să fie evidențiat de Time Out, deși a adăugat că „a considera Napoli doar ca destinație culinară este cu adevărat o pierdere”.

„Mâncarea este cu siguranță o parte importantă a culturii noastre, dar Napoli este mult, mult mai mult”, a spus Viviani. „Ideea lui Santa Maradona este tocmai aceasta: să transmită toate fațetele orașului Napoli.”

Restaurantul lui Viviani, a explicat el, este o celebrare nu doar a pizzei – ci și a fotbalului. Este numit în onoarea fotbalistului argentinian Diego Armando Maradona, care a jucat pentru echipa din Napoli în anii 1980.

În timp ce Viviani speră ca călătorii care vin la Napoli să se bucure de mai mult decât de mâncare, el a adăugat că este interesant faptul că mulți călători vin în oraș cu „o mare dorință de a învăța despre tradiția noastră și de a gusta pizza noastră fantastică”.

Pe locul doi pe lista Time Out se află orașul sud-african Johannesburg, unde Time Out îl citează pe scriitorul de gastronomie Thando Moleketi-Williams, care recomandă cartierul central Braamfontein și locuri precum barul de vinuri Mamakashaka and Friends de pe De Beer Street și restaurantul și galeria Artivist. Time Out declară că felul de mâncare obligatoriu de mâncat din oraș este kota sandwich, o pâine umplută cu ingrediente gustoase, cum ar fi chipsuri de cartofi, cârnați, ouă sau brânză, și, de asemenea, scoate în evidență bunny chow, o mâncare stradală sud-africană cu curry, carne sau fasole umplută în pâine.

Și în completarea topului, pe locul trei se află Lima, Peru, unde Time Out recomandă vizitatorilor să încerce mâncărurile emblematice ceviche și arroz con pollo (pui și orez). Restaurantul Central din oraș, numit recent numărul unu în cadrul premiilor World’s 50 Best Restaurants 2023, primește și el, în mod natural, o mențiune.

Prioritatea acordată accesibilității

Alte orașe de pe listă sunt Ho Chi Minh City (numărul patru), Beijing (numărul cinci) și Bangkok (numărul șase).

Punctul comun între toate orașele de pe listă este că „trec printr-o renaștere culinară” sau că sunt „deosebit de interesante în acest moment, potrivit lui Grace Beard de la Time Out.

Beard a declarat pentru CNN Travel că „accesibilitatea a jucat un rol la fel de important ca și calitatea în crearea acestui clasament”, iar editorii au căutat orașe „în care mesele de bună calitate sunt accesibile călătorilor cu orice buget”.

Cel mai bun oraș din SUA în clasamentul Time Out a fost Portland, Oregon – pe locul 10. Potrivit Time Out, Portland este un alt loc care trebuie vizitat de iubitorii de pizza, pizza mexicană – o pizza cu ingrediente de taco – a fost desemnată de localnici drept cel mai bun fel de mâncare din oraș.

În Marea Britanie, orașul Liverpool a ratat la mustață un loc în topul 10 Time Out, ocupând locul 11. Time Out a evidențiat felul de mâncare specific al orașului, Scouse – o tocană bogată în ingrediente, de obicei din carne de vită sau de miel – și ceea ce scriitoarea Alice Porter, stabilită în Liverpool, numește „o serie de noi aventuri gastronomice”, cum ar fi Manifest, un restaurant inclus în Ghidul Michelin.

Cele mai bune orașe pentru gurmanzi în 2024:

 1. Napoli, Italia
 2. Johannesburg, Africa de Sud
 3. Lima, Peru
 4. Ho Chi Minh City, Vietnam
 5. Beijing, China
 6. Bangkok, Thailanda
 7. Kuala Lumpur, Malaezia
 8. Mumbai, India
 9. Dubai, EAU
 10. Portland, SUA
 11. Liverpool, Marea Britanie
 12. Medellín, Columbia
 13. Seville, Spania
 14. Porto, Portugalia
 15. Marrakech, Maroc
 16. Lyon, Franța
 17. Sydney, Australia
 18. Montreal, Canada
 19. Osaka, Japonia
 20. Copenhaga, Danemarca.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!