Experții în asigurări de călătorie au dezvăluit care sunt țările europene unde riscul ca turiștii să ajungă victime ale hoților de buzunare este cel mai mare, potrivit Euronews.
Mii de oameni ajung anual în situația de coșmar în care rămân fără bunurile de valoare în timp ce călătoresc în străinătate din cauza hoților de buzunare, arată Digi 24
Turiștii sunt victimele preferate de hoți pentru că de obicei aceștia sunt mai puțin conștienți de pericolul la care se expun. În zonele aglomerate și în apropierea atracțiilor turistice, călătorii trebuie să fie foarte atenți pentru a nu deveni victime ale hoților. Așadar, unde este cel mai probabil să devii ținta hoților și cum te poți proteja de ei?
Compania Quotezone a folosit recenziile scrise de turiști pentru a calcula numărul de cazuri de furt în fiecare dintre cele mai vizitate cinci atracții turistice din fiecare țară europeană.
Destinația cea mai vizată de hoți este Italia, potrivit Indexului european al furturilor realizat de Quotezone. Persoanele care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Domul din Milano și Galeria Uffizi din Florența au menționat faptul că au fost vizați de hoții de buzunare în 1.906 de recenzii turistice postate online în 2022. Asta înseamnă că s-au înregistrat 463 de furturi la fiecare milion de turiști care au vizitat cele mai importante atracții din Italia – cel mai mare raport din toate țările din Europa.
Franța s-a clasat pe locul doi cu 283 de furturi la 1 milion de vizitatori. Toate atracțiile turistice din Franța monitorizate de Quotezone se află la Paris.
Pe locul trei în topul țărilor preferate de hoții de buzunare a ieșit Olanda. În ciuda reputației negative a Barcelonei în privința furturilor, Spania s-a clasat abia pe locul șase cu un număr de cinci ori mai mic de furturi raportate de turiști decât în Italia.
Țările în care turiștii au avut cele mai puține probleme cu hoții de buzunare au fost Irlanda și Polonia. Printre cele mai populare atracții turistice printre hoții de buzunare se numără Turnul Eiffel de la Paris și Fontana di Trevi de la Roma, potrivit fondatorului Quotezone, Greg Wilson. Wilson le recomandă vizitatorilor să își lase obiectele de valoare, precum bijuteriile scumpe, la hotel într-un safe și să călătorească cu genți purtate pe corp în care să își țină telefoanele mobile și portofelele sau chiar o borsetă pentru bani.
„Încercați să nu lăsați obiectele personale nesupravegheate deoarece companiile de asigurări de călătorie le cer turiștilor să acorde ‘atenție rezonabilă’ și ar putea să le respingă cererile pentru despăgubire dacă articolele au fost lăsate nesupravegheate”, a avertizat Wilson. „Este de asemenea important să nu uitați să solicitați un raport din partea poliției pentru pierderea sau furtul unui obiect pentru a vă susține cererea de despăgubire.”
În plus, ar fi bine ca turiștii să aibă copii cu cele mai importante documente pe care să le păstreze online. Descărcați o aplicație care poate localiza telefonul mobil și asigurați-vă că toate datele și pozele sunt copiate online în cazul în care telefonul este furat.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).