15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

HoReCa – VIDEO Emirates Airline cere scuze clienților după haosul de la inundații; trebuie să returneze 30.000 de valize – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

”12 ore de așteptare pe un zbor anulat și 6 ore de așteptare la acest birou, cu oameni care leșinau, aveau probleme și încearcau să rămână sănătoși și absolut nicio comunicare din partea Emirates”, a postat un utilizator de Instagram, împreună cu o fotografie care arată o mulțime de oameni strânsă în fața ecranelor Emirates de la aeroportul din Dubai.

Unii oameni au spus că au rămas blocați pe aeroport mai mult de 20 de ore, iar alții, blocați în orașe străine și aeroporturi de legătură, au spus că trebuie să își rezerve singuri întoarcerea acasă după ce nu au primit niciun ajutor de la Emirates.

CEO-ul a scris că compania aeriană ”a trimis peste 100 de angajați voluntari pentru a avea grijă de clienții perturbați, la plecările din Aeroportul Dubai și în zona de tranzit, acordând prioritate cazurilor medicale, vârstnicilor și alți călători vulnerabili”.

CEO-ul Emirates Airline a emis o scrisoare de scuze clienților, în weekend, după ce ploile istorice din Emiratele Arabe Unite au provocat inundații și un haos record pe aeroportul din Dubai, transmite CNBC.

Sute de zboruri au fost anulate și, ca urmare, mii de clienți au rămas blocați, arată news.ro.

”Aș dori să ofer scuzele noastre cele mai sincere fiecărui client care a avut planurile de călătorie întrerupte în acest timp”, a scris șeful companiei, Tim Clark, în scrisoarea publicată sâmbătă pe site-ul companiei aeriene.

”Știm că răspunsul nostru a fost departe de a fi perfect. Recunoaștem și înțelegem frustrarea clienților noștri din cauza aglomerației, lipsei de informații și confuziei din terminale. Recunoaștem că cozile lungi și timpii de așteptare au fost inacceptabile.”

În timp ce centrul de servicii al companiei aeriene de pe aeroportul din Dubai a rămas deschis, ”drumurile inundate au împiedicat clienții noștri, piloții, personalul de cabină și angajații aeroportului de a ajunge la aeroport, precum și mișcarea proviziilor esențiale, cum ar fi mesele și alte facilități de zbor”, a scris Clark.

El a spus că operatorul aerian a deviat zeci de zboruri marți, în timp ce cea mai gravă furtună a avut loc și că ”în următoarele 3 zile a trebuit să anulăm aproape 400 de zboruri și să amânăm multe altele, deoarece operațiunile hub-ului nostru au rămas blocate de lipsa de personal și de aprovizionare.”

Emirates a emis miercuri o notificare prin care îi îndeamna pe  călători să nu vină la aeroport, cu excepția situațiilor de urgență. De asemenea, a suspendat înregistrările pentru cei care urmau să zboare din Dubai, a impus un embargo asupra vânzărilor de bilete și a oprit zborurile de legătură din alte orașe către Dubai, lăsându-i pe unii pasageri blocați în întreaga lume.

Rețelele de socializare au fost pline de postări supărate de la clienți care au spus că nu au primit ajutor de la personalul Emirates și că nu au putut contacta pe nimeni de la companie.

”12 ore de așteptare pe un zbor anulat și 6 ore de așteptare la acest birou, cu oameni care leșinau, aveau probleme și încearcau să rămână sănătoși și absolut nicio comunicare din partea Emirates”, a postat un utilizator de Instagram, împreună cu o fotografie care arată o mulțime de oameni strânsă în fața ecranelor Emirates de la aeroportul din Dubai.

Timpul de pe fotografie era 7:05 a.m. vineri.

Un alt călător a declarat pentru CNBC prin intermediul rețelelor sociale:

”Mi-a luat 48 de ore să ajung de la Londra la Bagdad prin Dubai. Cinci ore pe asfalt în avion [în Dubai], dintre care o oră nu era nimeni care să deschidă porțile podului aeronavei. Mi-am făcut propria ieșire… am găsit un hotel și m-am întors, am așteptat 12 ore. Am luat un zbor și ne-au servit migdale!”

Unii oameni au spus că au rămas blocați pe aeroport mai mult de 20 de ore, iar alții, blocați în orașe străine și aeroporturi de legătură, au spus că trebuie să își rezerve singuri întoarcerea acasă după ce nu au primit niciun ajutor de la Emirates.

Clark a spus că personalul său a făcut tot posibilul pentru a face față situației fără precedent și că mii de angajați ai companiei au muncit ”pentru a ne relua operațiunile”.

CEO-ul a scris că compania aeriană ”a trimis peste 100 de angajați voluntari pentru a avea grijă de clienții perturbați, la plecările din Aeroportul Dubai și în zona de tranzit, acordând prioritate cazurilor medicale, vârstnicilor și alți călători vulnerabili”.

El a adăugat că peste 12.000 de camere de hotel au fost oferite clienților din Dubai, precum și 250.000 de tichete de masă au emise.

Începând de sâmbătă, programul regulat de zbor al Emirates a fost restabilit.

În scrisoare, Clark a spus că compania aeriană mai are peste 30.000 de bagaje de returnat clienților.

”Am creat un grup de lucru pentru a sorta, reconcilia și livra proprietarilor lor aproximativ 30.000 de bagaje lăsate în urmă”, a spus el, adăugând că ”ne va mai lua câteva zile să curățăm acumularea de pasageri și bagaje rerezervate, ” și cerând ”răbdare și înțelegere” clienților.

Clark a încheiat angajându-se să îmbunătățească procesele companiei aeriene și mulțumind personalului său pentru munca depusă, precum și oferind ”scuzele noastre fiecărui client afectat de această întrerupere”.

Dubaiul s-a luptat să-și revină după ploile torențiale care au căzut în cantități extraordinare și au inundat orașul aflat în deșert. Locuitorii au povestit pentru presa internațională clipele grele prin care au trecut ca urmare a fenomenelor meteo extreme care i-au forțat să doarmă în mașini, în timp ce turiștii au rămas blocați pe aeroporturi ca urmare a anulării a numeroase zboruri, relatează Associated Press și The Guardian.

Până la 259,5 l/m2 de ploaie au căzut săptămâna trecută în teritoriul extrem de arid în care se află Emiratele Arabe Unite, cea mai mare cantitate de când au început măsurătorile, în urmă cu 75 de ani. Agenția de stat WAM a numit ploile „un eveniment meteorologic istoric” care a depășit „orice a fost documentat de la începutul colectării de date în 1949”.

„A fost una dintre cele mai îngrozitoare situații pe care le-am trăit vreodată”, a spus un locuitor din Dubai în vârstă de 30 de ani, care nu a vrut să-și dea numele, după ce naveta sa de 15 minute s-a transformat într-un calvar de 12 ore pe drumurile inundate.

Pe aeroportul din Dubai, unul dintre cele mai aglomerate pentru călătorii internaționale, a devenit arhiplin în condițiile anulării a numeroase zboruri, iar frustrarea celor care au rămas blocați creștea pe măsură ce orele treceau fără nicio soluție de a putea pleca. O mulțime mare s-a format la un birou de informații, bătând din palme și fluierând în semn de protest în timp ce așteptau vești.

„Sunt complet pierduți, este un haos total – fără informații, nimic”, a declarat un pasager furios că așteaptă de 12 ore, pentru Agence France-Presse.

Inundațiile au copleșit căile de rulare, blocând circulația aeriană. Un cuplu a numit situația „un dezastru absolut”. „Nu poți lua un taxi. Sunt oameni care dorm în stația de metrou. Sunt oameni care dorm în aeroport”, a declarat un alt bărbat citat de Associated Press.

Un britanic blocat pe aeroport, odată ce zborul său a fost deviat către Dubai World Central, s-a plâns presei că nu a primit mâncare sau apă. „A fost doar un dezastru absolut. Suntem blocați aici de șapte ore fără o singură informație.”

Emirates, compania aeriană emblematică a Dubaiului, a postat pe X miercuri seară informații despre probleme. „Clienții ar trebui să se aștepte la întârzieri la plecări și sosiri”, a spus compania care a adăugat că, deși unii pasageri au reușit să ajungă la destinații, „suntem conștienți că mulți așteaptă încă să urce la zboruri”.

Într-o intervenție directă neobișnuită, președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Nayan, a ordonat „autorităților să lucreze rapid la studierea stării infrastructurii în Emiratele Arabe Unite și să limiteze daunele cauzate”, a relatat presa oficială.

Ploaia este neobișnuită în Emiratele Arabe Unite, o națiune aridă din Peninsula Arabă, dar apare periodic în lunile mai reci de iarnă. Multe drumuri și alte localități nu au drenaj, având în vedere lipsa ploilor regulate, ceea ce cauzează inundații în situații rare precum în această săptămână.

În statul vecin Oman, un sultanat care se află la marginea de est a Peninsulei Arabe, cel puțin 19 persoane au fost ucise în urma ploilor abundente din ultimele zile, potrivit unui comunicat de miercuri al Comitetului național pentru gestionarea situațiilor de urgență al țării.

Ploi au căzut și în Bahrain, Qatar și Arabia Saudită, dar fără a crea probleme semnificative precum în Emiratele Arabe Unite.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!