25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Agribusiness – Camera Deputaților a adoptat un proiect care instituie o durată minimă obligatorie a arendării, cu scopul de a dezvolta domeniul agriculturii. Legea merge la promulgare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Deputații au adoptat, decizional, un proiect de lege pentru modificarea legii 287/2009 privind Codul civil, în sensul instituirii unei durate minime obligatorii a arendării, urmărindu-se dezvoltarea domeniului agriculturii.

„Durata arendării este de minimum 7 ani și se consideră a fi făcută pe toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează sa le producă”, arată un amendament admis la raportul favorabil al Comisiei la articolul 1837 - „Durata arendării”...

Deputații au adoptat, decizional, un proiect de lege pentru modificarea legii 287/2009 privind Codul civil, în sensul instituirii unei durate minime obligatorii a arendării, urmărindu-se dezvoltarea domeniului agriculturii. Legea merge la promulgare.

„Durata arendării este de minimum 7 ani și se consideră a fi făcută pe toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează sa le producă”, arată un amendament admis la raportul favorabil al Comisiei la articolul 1837 – „Durata arendării”, scrie News.ro.

În forma actuală a legii există prevederea că arendarea este făcută pe durată nedeterminată.

„Dacă durata nu este determinată, arendarea se consideră a fi făcută pentru toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează să le producă în anul agricol în care se încheie contractul”, conform textului legii în vigoare.

De asemenea, „subarendarea totală sau parțială este interzisă sub sancțiunea nulității, cu excepția schimbului de utilizare a terenului între arendași”.

„Contractul de arendare încetează prin incapacitatea sau falimentul arendașului”, conform propunerii legislative.

Totodată, „contractul de arendare încetează înainte de împlinirea termenului prin incapacitatea sau falimentul arendașului ori prin neplata arendei în termenul prevăzut în contract”.

„În cazul vânzării terenului cumpărătorul este obligat să mențină contractul de arendare până la expirarea termenului de valabilitate”, mai indică sursa citată.

Durata contractelor de arendare încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentei legi rămâne valabilă până la încetarea acestora, potrivit proiectul de lege adoptat, marți, de către Camera Deputaților.

Camera a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, și astfel legea merge la promulgare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!