4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Agribusiness – Creștere de peste 3% a cotațiilor la grâu după atacarea unei baze navale rusești de lângă Novorosisk – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cotațiile futures la grâu la bursa de la Chicago au înregistrat vineri o creștere de peste 3%, după ce Ucraina a atacat cu drone maritime o bază navală rusă de lângă portul Novorosisk, provocând îngrijorări cu privire la o potențială perturbare a livrărilor mondiale de cereale...

Există temerea că Ucraina și-a demonstrat capacitatea de a ataca Novorosisk dacă vrea să răspundă la atacurile rusești asupra porturilor ucrainene", a adăugat un trader european.

În jurul orei 07.59 GMT, cel mai tranzacționat contract pe grâu la Chicago Board of Trade era în creștere cu 3,2% până la 6,47 dolari per bushel, în timp ce cotațiile la porumb au crescut cu 2% până la 5,03 dolari per bushel iar la soia boabe cotațiile au crescut cu 1,3% până la 13,42 dolari per bushel...

Cotațiile futures la grâu la bursa de la Chicago au înregistrat vineri o creștere de peste 3%, după ce Ucraina a atacat cu drone maritime o bază navală rusă de lângă portul Novorosisk, provocând îngrijorări cu privire la o potențială perturbare a livrărilor mondiale de cereale, transmite Reuters.

Atacul a determinat oprirea temporară a deplasărilor tuturor navelor din port, care este un centru important de export al cerealelor din Rusia, a informat Consorțiul Conductei Caspice, care operează terminalul petrolier de la Novorosisk, scrie Agerpres.

„Novorosisk este un port important pentru livrările de cereale, iar atacurile ar putea perturba livrările de cereale”, spune Ole Houe, director de consultanță la firma de brokeraj agricol IKON Commodities. „Riscurile la adresa livrărilor sunt foarte reale”, a avertizat Ole Houe.

„Exporturile mari de cereale rusești din portul Novorosisk s-au derulat în mare parte în condiții de pace. Există temerea că Ucraina și-a demonstrat capacitatea de a ataca Novorosisk dacă vrea să răspundă la atacurile rusești asupra porturilor ucrainene”, a adăugat un trader european.

În jurul orei 07.59 GMT, cel mai tranzacționat contract pe grâu la Chicago Board of Trade era în creștere cu 3,2% până la 6,47 dolari per bushel, în timp ce cotațiile la porumb au crescut cu 2% până la 5,03 dolari per bushel iar la soia boabe cotațiile au crescut cu 1,3% până la 13,42 dolari per bushel.

Cotațiile la grâu au înregistrat o volatilitate crescută după ce Rusia a atacat porturile ucrainene de la Marea Neagră și Dunăre, în urma retragerii Moscovei din acordul internațional care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră.

În paralel, Rusia a livrat cantități record de grâu pe piețele mondiale, ceea ce a menținut livrările globale la un nivel consistent. Chiar și după creșterile înregistrate vineri, prețul grâului este cu aproape 10% mai mic decât era la începutul săptămânii iar joi a închis ședința la cea mai scăzută valoare din ultimele două luni. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!