-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – Secretarul american al Energiei, consultări în secret cu un oficial chinez din domeniul energiei, înainte de eliberarea petrolului din Rezerva Strategică a SUA (Fox News) – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Secretarul american al Energiei Jennifer Granholm s-a angajat în mai multe conversații cu cel mai înalt oficial în domeniul energiei al guvernului chinez cu câteva zile înainte ca administrația Biden să anunțe că va folosi Rezerva Strategică de Petrol (SPR) pentru a combate prețurile ridicate ale gazelor în 2021...

În noiembrie 2021, Administrația Biden a anunțat planuri de a elibera 50 de milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică de Petrol, pentru a calma creșterea rapidă a prețurilor la combustibili.

Apoi, pe 23 noiembrie 2021, Casa Albă a anunțat o eliberare a 50 de milioane de barili de petrol din SPR, cea mai mare eliberare de acest gen din istoria SUA la acea vreme.

* Jianhua a fost director la China Petrochemical Corporation, administrată de stat, care a cumpărat anul trecut petrol eliberat din rezervele americane

Secretarul american al Energiei Jennifer Granholm s-a angajat în mai multe conversații cu cel mai înalt oficial în domeniul energiei al guvernului chinez cu câteva zile înainte ca administrația Biden să anunțe că va folosi Rezerva Strategică de Petrol (SPR) pentru a combate prețurile ridicate ale gazelor în 2021, scrie Fox News.   În noiembrie 2021, Administrația Biden a anunțat planuri de a elibera 50 de milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică de Petrol, pentru a calma creșterea rapidă a prețurilor la combustibili.

Potrivit Fox News, discuțiile nedezvăluite anterior ale lui Granholm cu președintele Administrației Naționale a Energiei din China, Zhang Jianhua – dezvăluite de calendarele interne ale Departamentului de Energie obținute de Americans for Public Trust (APT) și împărtășite cu Fox News Digital – dezvăluie că administrația Biden a discutat probabil cu China despre planurile sale de a elibera petrol din SPR, înainte de anunțul public.

Conform calendarelor, Granholm a vorbit în conversații unu-la-unu cu Jianhua, care este un membru împortant al Partidului Comunist Chinez, pe 19 noiembrie 2021 și două zile mai târziu, pe 21 noiembrie 2021. Apoi, pe 23 noiembrie 2021, Casa Albă a anunțat o eliberare a 50 de milioane de barili de petrol din SPR, cea mai mare eliberare de acest gen din istoria SUA la acea vreme.

„Multiplele întâlniri cu ușile închise ale secretarului Granholm cu un oficial din domeniul energiei conectat la PCC ridică întrebări serioase cu privire la nivelul influenței chineze asupra agendei energetice a administrației Biden”, a declarat directorul executiv al APT, Caitlin Sutherland, pentru Fox News Digital.

„În loc să se concentreze pe crearea unei independențe energetice reale pentru America, Granholm a fost prea ocupată să peroreze despre propaganda energetică chineză și să insiste că „toți putem învăța din ceea ce face China”, a continuat Sutherland. „Publicul merită să știe în ce măsură oficialii chinezi încearcă să se infiltreze în politica și securitatea energetică a SUA”.

Petrolul scade cu 13% în cea mai proastă zi din 2021, sub 70 de dolari, din cauza îngrijorărilor legate de noua variantă de Covid 

 

Într-o declarație, Departamentul american al Energiei a spus că discuția a făcut parte din efortul agenției de a combate schimbările climatice, dar nu a împărtășit ceea ce s-a discutat.

„Rezolvarea crizei climatice înseamnă implicarea cu concurenții și aliații în discuții clare și de fond – în special în rândul națiunilor care emit cea mai mare poluare cu carbon în atmosferă”, a declarat un purtător de cuvânt al DOE pentru Fox News Digital. „Toți trebuie să abordăm provocarea transnațională a schimbărilor climatice pentru planeta noastră”.

Potrivit anunțului din noiembrie 2021, Casa Albă a declarat că eliberează petrol din rezervele SUA împreună cu „alte națiuni mari consumatoare de energie, inclusiv China”. Cu toate acestea, președintele Biden a spus în remarci după anunț că China „ar putea face și mai mult”, iar Granholm le-a spus reporterilor în timpul unei conferințe de presă că China „își va face propriul anunț”.

Dar liderii republicani au avertizat că China, în loc să elibereze stocuri de petrol, și-a mărit propriile rezerve de la anunțul lui Biden și Granholm din noiembrie 2021. Ei au susținut că eliberările SPR au slăbit securitatea națională a SUA și au întărit „pârghia geopolitică” a adversarilor străini.

„China și-a intensificat achizițiile de țiței din Rusia și Statele Unite pentru a-și spori propriile rezerve, chiar dacă prețurile petrolului au crescut și președintele Biden a cerut o eliberare coordonată”, a spus Cathy McMorris Rodgers, președintele Comitetului pentru energie și Comerț din Camera Reprezentanților SUA, iar fostul reprezentant GOP Fred Upton i-a scris lui Granholm anul trecut.

„În consecință, China ar putea controla acum cel mai mare stoc de petrol din lume, cu stocurile totale de țiței estimate la 950 de milioane de barili”, au adăugat republicanii.

Casa Albă și Departamentul de Energie au fost puternic criticate pentru că au permis ca vânzările de petrol din SPR să circule către companiile energetice de stat chineze. În iulie 2022, Casa Albă a spus că are mâinile legate, deoarece este obligată legal să vândă petrol SPR celui mai mare ofertant.

Sub președintele Biden, Rezerva strategică de petrol a SUA a scăzut la 346,8 milioane de barili de petrol, cel mai scăzut nivel din august 1983, potrivit datelor federale.

Administrația SUA a vândut cel puțin două milioane de barili de petrol din SPR către Unipec, o afiliată a China Petrochemical Corporation controlată de stat. Jianhua, care s-a întâlnit cu Granholm în 2021, a ocupat ani de zile un rol de conducere la China Petrochemical Corporation, a anunțat anterior Reuters.

Prima astfel de vânzare a făcut parte dintr-o vânzare SPR de 20 de milioane de barili acordată către opt companii în septembrie 2021. Celelalte două – ambele vânzări de 950.000 de barili de petrol – au avut loc în aprilie 2022, respectiv iulie 2022.

„China profită de pe urma abuzului politic al președintelui Biden asupra Rezervei Strategice de Petrol”, a declarat John Barrasso, R-Wyo, membru al Senatului american pentru Energie și Resurse Naturale, la începutul acestui an. „Între timp, America a devenit mai vulnerabilă la adevăratele urgențe energetice și de securitate națională”.

Conform Fox News, Biden a ordonat Departamentului de Energie să elibereze un total de aproximativ 260 de milioane de barili de petrol stocați în SPR de la preluarea mandatului, pentru a combate prețurile record ale combustibililor care lovesc consumatorii americani. La sfârșitul lunii martie 2022, președintele a anunțat o retragere a unui milion de barili pe zi din SPR după ce Rusia a invadat Ucraina, tulburând piețele globale de energie.

Nivelul SPR a scăzut la aproximativ 346,8 milioane de barili de petrol, cel mai scăzut nivel din august 1983, potrivit datelor Energy Information Administration publicate pe 28 iulie. Nivelul actual este cu 43% mai mic decât nivelul înregistrat cu câteva zile înainte de lansarea din noiembrie 2021.

Joe Biden dă asigurări că peste 30 de ţări vor elibera petrol din rezervele strategice

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!