32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Agribusiness – DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

DN Agrar (DN) a realizat în 2023 venituri din excploatare de 235 milioane lei, în creștere cu 14% față de eexrcițiul financiar precedent.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 10%, la 200 milioane lei.

"În 2023 ne-am concentrat pe proiectele de investiții anunțate pentru modernizarea, digitalizarea și integrarea companiilor din grup.

Ancorând așteptări ridicate legate de dezvoltarea fermei de la Straja, DN Agrar raportează afaceri ameliorate pentru anul trecut.

DN Agrar (DN) a realizat în 2023 venituri din excploatare de 235 milioane lei, în creștere cu 14% față de eexrcițiul financiar precedent. Dinamica a fost mai atenuată, +2%, pentru veniturile din producția vândută, care au fost de 149 milioabe lei. În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 10%, la 200 milioane lei.

„În 2023 ne-am concentrat pe proiectele de investiții anunțate pentru modernizarea, digitalizarea și integrarea companiilor din grup. Am prioritizat tehnologia modernă de conservare a solului și am crescut numărul de bovine tinere, în pregătirea extinderii capacității de producție în cadrul noii ferme de la Straja. Toate acestea au contribuit la îmbunătățirea performanței operaționale în cursul anului 2023”, spune în nota către investitori Jan Gijsbertus de Boer, Președinte al Consiliului de Administrație. 

„Vom continua optimizările  în 2024, an în care anticipăm o creștere a profitului net, odată ce tineretul bovin ajunge la maturitate și creștem producția. Ne-am asumat o strategie de dublare a afacerii până în 2027, iar inițiativele strategice anunțate, rezultatele operaționale și financiare solide au atras dublarea numărului de acționari. Începând cu luna martie 2024 acțiunile DN AGRAR au fost incluse în indicii MSCI.”

Activele totale ale DN Agrar erau la finalul anului trecut de 308 milioane lei, în creștere anualizată de 31%. De asemnea, datoriile totale au avansat cu 13%, la 172 milioane lei.

Principalul proiect de investiții al DN Agrar pentru perioada 2024-2027 este noua fermă Straja, situată în apropierea orașului Alba Iulia, unde a fost demarată construcția pentru o capacitate viitoare de 5.000 de animale. La capacitate maximă, această fermă va aduce o creștere de aproximativ 40% a efectivului total de bovine al grupului și va produce, în medie, 100.000 de litri de lapte pe zi. Alte proiecte includ continuarea instalării de roboți în fermele deja existente, finalizarea fabricii de compost și diversificarea activității prin noi linii de afaceri.

Compania controlată de familia olandeză de Boer, tată și fiu, în porporție de 74,09% din titluri, s-a listat la începutul anului 2022 pe piața AeRO a BVB unde, la ultimul preț de piață de 1,6100 lei/acțiune al titlurilor cu simbolul DN, are o capitalizare bursieră de 256,14 milioane lei (51,54 milioane euro).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!