27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Agribusiness – DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, creștere semnificativă a afacerilor și a profitabilității – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

DN AGRAR Group, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, a încheiat primul trimestru din 2023 cu rezultate în creștere.

Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13% în primul trimestru al anului față de  perioada similară din 2022, și ne așteptăm să menținem trendul de creștere în ceea ce privește producția.

• Veniturile din exploatare au fost de 60 milioane de lei, o creștere de 43% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

• Veniturile din exploatare au fost de 60 milioane de lei, o creștere de 43% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din producția vândută au fost de 44 milioane de lei, un avans de 48% față de aceeași perioadă din 2022. A doua cea mai mare contribuție au avut-o veniturile din subvenții de exploatare care au crescut ca urmare a adoptării noilor reglementări PNRR. Impactul este unul pozitiv pentru DN AGRAR întrucât referința pentru acordarea subvențiilor pentru producția de lapte și animale deținute a fost modificată de la anul 2013 la anul 2018;
• Cheltuielile de exploatare au crescut până la 47 milioane de lei, avans de 26%, în contextul creșterii numărului de animale direct productive în fermă și asigurării necesarului de furaje;
• Rezultatul net obținut a fost de 8 milioane de lei, o majorare de 172%;
• Activele totale ale DN AGRAR au ajuns la 244 milioane de lei la 31 martie 2023, cu 4% mai mult față de 31 decembrie 2022;
• Nivelul total al datoriilor s-a menținut constant. Datoriile pe termen scurt au scăzut cu 12%, datoriile pe termen lung au înregistrat o creștere de 9%.

Producția zilnică de lapte în fermele DN AGRAR a ajuns în T1 2023 la 150.000 litri. Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în contextul creșterii numărului de animale direct productive în ferme. În prezent compania totalizează aproape 12.000 de vaci de muls și tineret bovin.

În domeniul cerealelor, firmele din grupul DN AGRAR cultivă în acest moment peste 7.000 de hectare, localizate pe raza județelor Alba, Sibiu și Hunedoara, și obiectivul este să ajungă la o suprafață lucrată de 10.000 de hectare prin achiziția altor ferme cu producție agricolă vegetală și/sau zootehnică. Producțiile obținute din culturile înființate sunt folosite în principal pentru asigurarea bazei furajere pentru fermele proprii.

DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, din 2 februarie 2022. Începând cu data de 19 septembrie 2022, acțiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacționare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!