25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Agribusiness – După luni de proteste, fermierii obțin atenuarea reglementărilor de mediu în UE – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parteneri: BCR, BRD, CEC 4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield 6 iunie - Maratonul Energiei 13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Aprobarea finală a fost dată luni de statele membre ale Uniunii Europene, după ce, în 24 aprilie, măsurile fuseseră aprobate de Parlamentul European.

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit atenuarea reglementărilor de mediu pentru fermierii care vor să obțină subvenții în cadrul Politicii Agricole Comune a UE (PAC), pe fondul protestelor masive derulate de aceștia, transmite DPA.

Evenimente

20 mai – Eveniment News.ro: Energy Road – Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei
13 iunie – Eveniment Profit: Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Astfel, fermierii se vor confrunta cu mai puține obstacole când vor solicita subvențiile PAC. De exemplu, nu vor mai fi obligați să lase o parte din terenurile lor arabile în pârloagă, scrie Agerpres.

În martie, Comisia a răspuns protestelor fermierilor, propunând atenuarea unor reglementări de mediu din PAC. Aprobarea finală a fost dată luni de statele membre ale Uniunii Europene, după ce, în 24 aprilie, măsurile fuseseră aprobate de Parlamentul European.

Pe lângă derogarea parțială de la normele privind terenurile lăsate în pârloagă (GAEC 8) solicitată de fermieri, măsurile vizează sprijin financiar suplimentar pentru fermierii care lasă în mod voluntar o parte din teren neutilizat. Sprijinul este acordat de statele membre UE.

De asemenea, sunt atenuate reglementările privind rotația culturilor, permițându-se fermierilor să aleagă între aceasta și diversificarea lor. În plus, statelor membre UE li se permite să excepteze anumite culturi și tipuri de sol de la regulile privind refacerea structurii terenului, acoperirea solului, rotația culturilor sau diversificarea.

Țările membre UE pot relaxa mai mult reglementările de mediu în cazul fenomenelor meteo extreme. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!