16 C
București
joi, mai 23, 2024

Agribusiness – În Europa, seceta pedologică se află la cel mai scăzut nivel din 2018 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În scădere din octombrie, la începutul lunii ianuarie, seceta pedologică a coborât la începutul lunii ianuarie la cel mai scăzut nivel din aprilie 2018 în Europa și de-a lungul întregii coaste mediteraneene, potrivit celor mai recente date ale Observatorului European al Secetei (EDO) analizate de AFP, transmite Le Figaro.

În 2023, seceta solului a atins un vârf în Europa la jumătatea lunii iunie, cu 49,2% din terenuri afectate, apoi a atins din nou un vârf la începutul lunii octombrie, cu 42,6%, înainte de a scădea.

Cu toate acestea, anul 2023 oferă dovezi suplimentare ale creșterii frecvenței secetei în Europa, cu o ariditate a solului de peste 40% pentru cel puțin o lună în fiecare an începând din 2018.

În scădere din octombrie, la începutul lunii ianuarie, seceta pedologică a coborât la începutul lunii ianuarie la cel mai scăzut nivel din aprilie 2018 în Europa și de-a lungul întregii coaste mediteraneene, potrivit celor mai recente date ale Observatorului European al Secetei (EDO) analizate de AFP, transmite Le Figaro.

Între 1 și 10 ianuarie 2024, seceta a afectat 19,6% din teritoriul european. Această proporție a scăzut sub 20% pentru prima dată în ultimii șase ani. Anul trecut, în aceeași perioadă, seceta a afectat 35,1% din teritoriul studiat, scrie G4Media.ro.

Anomaliile precipitațiilor

Indicatorul european, actualizat la fiecare zece zile, se bazează pe anomaliile de precipitații, de umiditate a solului și de stare a vegetației, în funcție de regiune și de tipul de climă. Cu toate acestea, nu ține cont de nivelul apelor subterane. În 2023, seceta solului a atins un vârf în Europa la jumătatea lunii iunie, cu 49,2% din terenuri afectate, apoi a atins din nou un vârf la începutul lunii octombrie, cu 42,6%, înainte de a scădea. Pe parcursul întregului an trecut, indicatorul s-a menținut peste 40% timp de mai puțin de trei luni, în comparație cu peste șapte luni în 2022, care a fost un an excepțional de secetos.

Cu toate acestea, anul 2023 oferă dovezi suplimentare ale creșterii frecvenței secetei în Europa, cu o ariditate a solului de peste 40% pentru cel puțin o lună în fiecare an începând din 2018. Între 2012, când au început măsurătorile EDO, și 2017, Europa nu a cunoscut niciun episod de acest gen. La începutul lunii ianuarie, seceta a fost concentrată în sudul și nordul continentului. Pe coasta mediteraneană, 51% din terenuri erau afectate în Grecia, 55% în Italia, 35% în Spania și aproape tot Ciprul (98%). În nordul Europei, Norvegia (53%), Islanda (86%) și Insulele Feroe (89%) au fost cele mai afectate. În comparație, la începutul lunii ianuarie, seceta a afectat doar 7% din Franța continentală, 0,3% din Germania și 0% din Polonia.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!