16 C
București
joi, mai 23, 2024

Servicii profesionale – Echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală motivează angajaţii din România – studiu – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, potrivit Workmonitor România, realizat de Randstad România, primii şapte cei mai importanţi factori pentru angajaţii români, în ceea ce priveşte locul de muncă (prezent sau viitor) sunt echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală – 96% (93% global), salariul – 96% (93% global), siguranţa locului de muncă – 93% (89% global), sprijinul pentru sănătatea mintală – 88% (83% global), zilele de concediu anual – 87% (83% global), asigurările de sănătate/beneficii medicale – 87% (78% global) şi flexibilitatea programului de lucru – 84% (81% global).

Datorită Randstad Romania Workmonitor 2024 putem observa o dinamică interesantă în ceea ce priveşte ambiţia angajaţilor, o mare parte fiind mai puţin interesaţi de evoluţia carierei şi mai preocupaţi de satisfacţia la locul de muncă...

Top 5 cele mai importante aspecte pentru care românii ar pleda, în iniţiativele sau politicile de echitate şi diversitate ale unui angajator potenţial sau actual, sunt: echitatea salarială între femei şi bărbaţi – 72% (65% global); concediul de creştere a copilului pentru toţi angajaţii – 52% (45% global); forţa de muncă diversă – 48% (42% global); diversitatea experienţelor liderilor – 37% (37% global); politicile de nediscriminare (pe site / în anunţurile de angajare) – 29% (30% global)”...

Astfel, potrivit Workmonitor România, realizat de Randstad România, primii şapte cei mai importanţi factori pentru angajaţii români, în ceea ce priveşte locul de muncă (prezent sau viitor) sunt echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală – 96% (93% global), salariul – 96% (93% global), siguranţa locului de muncă – 93% (89% global), sprijinul pentru sănătatea mintală – 88% (83% global), zilele de concediu anual – 87% (83% global), asigurările de sănătate/beneficii medicale – 87% (78% global) şi flexibilitatea programului de lucru – 84% (81% global).

Un procent de 71% dintre angajaţi se consideră ambiţioşi în ceea ce priveşte cariera lor, iar 41% afirmă că îşi doresc să-şi asume mai multe responsabilităţi manageriale. Doar jumătate din români consideră că un rol full-time va fi formula de lucru ideală pentru ei, în viitor. O treime nu se concentrează deloc pe evoluţie profesională, iar 49% sunt fericiţi să rămână într-un rol care le place, chiar dacă nu există loc pentru promovare sau dezvoltare.

„În 2024, a fi un partener echitabil pentru talente este un obiectiv inteligent pentru lideri, pentru a menţine aproape forţa de muncă valoroasă. Când priorităţile oamenilor sunt satisfăcute, aceştia se simt mai împliniţi la locul de muncă – iată o paradigmă foarte actuală în managementul resurselor umane. Datorită Randstad Romania Workmonitor 2024 putem observa o dinamică interesantă în ceea ce priveşte ambiţia angajaţilor, o mare parte fiind mai puţin interesaţi de evoluţia carierei şi mai preocupaţi de satisfacţia la locul de muncă. O altă paradigmă pentru a conduce resursele umane cu înţelepciune în 2024 este tratează-l pe fiecare membru al echipei ca pe o personalitate unică, care provine din medii şi circumstanţe adesea foarte specifice, ce îi pot influenţa preferinţele, dorinţele şi rolul într-o echipă”, a explicat Mihaela Maranca, country manager, Randstad România.

Cercetarea indică faptul că, deşi nu îşi doresc neapărat o evoluţie în carieră, angajaţii sunt interesaţi să se dezvolte. Oportunităţile în acest sens nu sunt negociabile pentru talente, peste o treime spunând că nu ar accepta un loc de muncă care nu le oferă posibilitatea de a-şi actualiza cunoştinţele şi abilităţile. AI a schimbat priorităţile anterioare privind domeniile în care angajaţii sunt cei mai interesaţi să se dezvolte iar tehnologia ocupă în acest an un loc important. Impactul existenţei oportunităţilor de învăţare într-o companie este încă o dovadă că talentele se aşteaptă la un parteneriat de la angajatorul lor: aceste oportunităţi au adesea o influenţă semnificativă asupra deciziei de a accepta un nou rol într-o organizaţie, reiese din studiul citat.

Pe de altă parte, documentul indică faptul că dezbaterea dintre angajatori şi angajaţi cu privire la întoarcerea la birou va continua în acest an. Peste două treimi (74%) dintre angajaţi au luat decizii de viaţă, precum mutarea în altă casă sau îngrijirea unui animal de companie, pe baza presupunerii că munca de acasă va deveni normalitate. 38% ar lua în considerare renunţarea la locul de muncă dacă angajatorul le-ar cere să petreacă mai mult timp la birou, iar 40% spun că munca de acasă nu este negociabilă pentru ei. În ciuda acestui fapt, 39% au fost rugaţi să vină la birou mai des decât în urmă cu şase luni, ceea ce arată că există o nepotrivire între ceea îşi doresc talentele şi ceea ce primesc.

„Talentele caută parteneriate cu oameni care gândesc similar, în faţa cărora să se poată manifesta pe deplin şi alături de care să lucreze pentru a aduce schimbări pozitive. Top 5 cele mai importante aspecte pentru care românii ar pleda, în iniţiativele sau politicile de echitate şi diversitate ale unui angajator potenţial sau actual, sunt: echitatea salarială între femei şi bărbaţi – 72% (65% global); concediul de creştere a copilului pentru toţi angajaţii – 52% (45% global); forţa de muncă diversă – 48% (42% global); diversitatea experienţelor liderilor – 37% (37% global); politicile de nediscriminare (pe site / în anunţurile de angajare) – 29% (30% global)”, menţionează autorii studiului.

În ceea ce priveşte diferenţele dintre generaţii, doar un sfert (25%) dintre angajaţi simt că nu sunt înţeleşi, din cauza diferenţelor de vârstă, procent care ajunge la 34% în cazul generaţiei Z. Aproape jumătate (45%) din forţa de muncă declară că trebuie să ascundă unele lucruri despre ea la locul de muncă.

Randstad Workmonitor a fost lansat în 2003 şi acoperă acum 34 de pieţe din întreaga lume. Studiul cuprinde Europa, Asia Pacific şi America şi este realizat online, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani, angajate cel puţin 24 de ore pe săptămână (minimum 90%) sau persoane fizice autorizate sau şomeri, dar care se gândesc să îşi caute un loc de muncă în viitor. Prezenta ediţie românească a fost realizată online, în rândul a 500 de angajaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani, în luna octombrie 2023.

Potrivit comunicatului, Randstad este cea mai mare companie de talente din lume şi are 46.000 de angajaţi. Compania a fost fondată în 1960 şi are sediul central în Diemen, Olanda.

Randstad România are birouri în Bucureşti, Slatina, Sibiu, Braşov şi Timişoara şi dispune de o echipă de 120 de profesionişti.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!