30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Agribusiness – Ministrul german al Economiei, blocat pe un feribot de fermieri furioși VIDEO – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

CITEȘTE ȘI SUA oferă recompense de până la 10 milioane de dolari pentru informații despre persoanele care finanțează Hamas.

Odată ce spiritele s-au calmat, el a putut ajunge pe continent vineri la 0:50 GMT cu ceilalți pasageri ai feribotului, potrivit poliției.

Aproximativ 100 de agricultori s-au alăturat cu tot cu tractoare acestei acțiuni de protest - pe care poliția a dispersat-o cu gaze, dar fără să facă arestări.

Agricultori care se opun desființării progresive a unui avantaj fiscal cu privire la motorină au blocat un feribot, la Schlüttsiel, în nordul Germaniei, la bordul căruia se afla ministrul german al Economiei, Robert Habeck, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „clima care se încălzește” în țară, relatează AFP.

Acțiunea a fost condamnată de mai mulți membri ai guvernului lui Olaf Scholz, arată Hotnews.

Aproximativ 30 de agricultori au împiedicat acostarea, joi seara, a feribotului pe care se afla Robert Habeck, care se întorcea din concediu, de la Hallig Hooge, o insulă turistică la Marea Nordului, declară vineri AFP un purtător de cuvânt al poliției, relatează News.ro.

În urma unei încercări eșuate de a negocia cu manifestanții, ministrul a decis să rămână pe navă și să se întoarcă la Hallig Hooge.

Odată ce spiritele s-au calmat, el a putut ajunge pe continent vineri la 0:50 GMT cu ceilalți pasageri ai feribotului, potrivit poliției.

Aproximativ 100 de agricultori s-au alăturat cu tot cu tractoare acestei acțiuni de protest – pe care poliția a dispersat-o cu gaze, dar fără să facă arestări.

Această blocare este ”rușinoasă și încalcă regulile coexistenței democratice”, a denunțat pe X un purtător de cuvânt al Guvernului german, Steffen Hebestreit.

Ministrul Agriculturii, Cem Özdemir, care s-a angajat să modifice planurile Guvernului cu privire la agricultori, a denunțat vineri dimineață, la postul ZDF, o acțiune a unei ”minorități” ”care nu se angajează în favoarea agriculturii germane”, ci care are au ”vise de revoltă”, un lucru ”neacceptabil”.

Miniștrii de Externe Annalena Baerbock (Verzi) și de Interne Nancy Faeser (SPD) au denunțat o ”depășire” a limitelor democrației într-o dezbatere dificilă.

Acțiunea agricultorilor intervine după ce Guvernul german a renunțat – în parte – joi la planurile sale de a tăia subvențiile la carburant în sectorul agricol.

Avantajul fiscal acordat cu privire la cantitățile consumate urmează să fie desființat treptat – până în 2026 – și nu dintr-o lovitură, așa cum se prevedea inițial.

Însă acest lucru nu merge suficient de departe, în opinia agricultorilor, care preconizează o săptămână de mobilizare – de la 8 la 15 ianuarie – împotriva Guvernului Scholz, o acțiune susținută de către asociațiile profesionale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!