13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Agribusiness – Nețoiu își face parc fotovoltaic pe un teren al unei companii agricole deținută 50% de o firmă la care asociați principali sunt soțul Olguței Vasilescu și un fost primar PSD de Dolj, naș de căsnicie Manda-Vasilescu – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Terenul din extravilanul comunei Cetate pe care va fi construit parcul fotovoltaic, în suprafață de circa 40 de hectare, aparține companiei de producție și logistică de cereale East Way Spedition SRL, Seara la Cetate SRL a lui Nețoiu având drept de superficie pe 25 de ani.

Cei mai mari acționari ai Roso Agriculture sunt europarlamentarul PSD Claudiu Manda, soțul primarului social-democrat al Craiovei, Olguța Vasilescu (30%), și administratorul public al comunei doljene Ișalnița, Ovidiu Flori, fost primar al localității, de asemenea politician PSD, dar și naș de căsnicie al cuplului Manda-Vasilescu (30%).

O firmă controlată și condusă de omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat PP-DD și UNPR, precum și ex-acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, dezvoltă un parc fotovoltaic în extravilanul comunei Cetate din județul Dolj, relevă date analizate de Profit.ro.

Parcul fotovoltaic este gândit să aibă o putere instalată de 40 MW. Proiectul include și construirea unei stații de transformare noi de 20/110 kV.

Termenul estimat de finalizare și punere în funcțiune a noii capacități de producție de energie regenerabilă este finalul anului 2026.

Valoarea totală a investiției este estimată la 43 milioane euro.

Terenul din extravilanul comunei Cetate pe care va fi construit parcul fotovoltaic, în suprafață de circa 40 de hectare, aparține companiei de producție și logistică de cereale East Way Spedition SRL, Seara la Cetate SRL a lui Nețoiu având drept de superficie pe 25 de ani. Asociații East Way Spedition sunt Roso Agriculture SRL (50% din capital), Natalia Nețoiu (40%) și Starimoob Invest SRL (10%), conform termene.ro.

Cei mai mari acționari ai Roso Agriculture sunt europarlamentarul PSD Claudiu Manda, soțul primarului social-democrat al Craiovei, Olguța Vasilescu (30%), și administratorul public al comunei doljene Ișalnița, Ovidiu Flori, fost primar al localității, de asemenea politician PSD, dar și naș de căsnicie al cuplului Manda-Vasilescu (30%).

Administratorii East Way Spedition, firma care are în proprietate terenul pe care va fi amplasat parcul fotovoltaic, sunt Gheorghe Nețoiu și Dan Manda, unul dintre frații lui Claudiu Manda. 

Până în vara lui 2018, familia Nețoiu controla integral East Way Spedition. Atunci, în acționariat a intrat Violeta Călin, sora fostului proprietar al clubului Dinamo București, Cristian Borcea. Aceasta a preluat 50% din capital la un preț de 4,5 milioane euro, potrivit termene.ro, iar Natalia Nețoiu a rămas cu restul de 50%. Ulterior, în ianuarie anul trecut, Violeta Călin și-a cedat întreaga participație firmei Roso Agriculture (cu Claudiu Manda și Ovidiu Flori asociați principali), contra sumei de 8,15 milioane euro, iar Natalia Nețoiu a vândut 10% către Starimoob Invest pe 1,5 milioane euro.

După cum a relatat Profit.ro, anul trecut, East Way Spedition a cumpărat o suprafață de peste 33 de hectare de teren agricol, cu 6.800 euro/hectar, de la Alexandru și Radu Cameniță, una dintre cele mai mari tranzacții de profil din S1 2022. Compania a terminat anul 2021 cu profit net de 9,3 milioane lei, la venituri totale de peste 30 milioane lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!