12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Agribusiness – Prețul cafelei robusta a atins un nou maxim istoric pe fondul înmulțirii îngrijorărilor cu privire la ofertă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Standard&Poors confirmă pentru România ratingurile de credit, dar avertizează - cheltuielile preelectorale vor împinge deficitul fiscal la aproape 6% din PIB.

Cotațiile futures la cafeaua robusta, soiul mai ieftin utilizat pentru a produce cafeaua instant, au crescut vineri cu 2,4%, până la cel mai ridicat nivel de la debutul colectării datelor în 2008.

În total, prețurile au crescut cu 5,4% pe parcursul acestei săptămâni, fiind impulsionate de producția mai mică din Vietnam, cel mai mare cultivator de cafea robusta, precum și nivelul redus al stocurilor, transmite Agerpres.

Cotațiile la cafea robusta au atins vineri un nou record la bursa de la Londra, pe fondul înmulțirii îngrijorărilor că recolta slabă va provoca un deficit de boabe de cafea, transmite Bloomberg.

Cotațiile futures la cafeaua robusta, soiul mai ieftin utilizat pentru a produce cafeaua instant, au crescut vineri cu 2,4%, până la cel mai ridicat nivel de la debutul colectării datelor în 2008. În total, prețurile au crescut cu 5,4% pe parcursul acestei săptămâni, fiind impulsionate de producția mai mică din Vietnam, cel mai mare cultivator de cafea robusta, precum și nivelul redus al stocurilor, transmite Agerpres.

Chiar dacă Vietnamul are suficiente boabe de cafea robusta pentru a acoperi exporturile pentru restul sezonului, unii fermieri ar putea să își limiteze vânzările, în așteptarea unor prețuri mai mari, spune Do Ha Nam, președinte la Intimex Group, cel mai mare exportator de cafea din Vietnam.

Piața cafelei a fost susținută și de ieșirea fondurilor speculative de pe piața de cacao, unde deficitele mari au dus la explozia prețurilor, pentru a intra pe piața cafelei.

„Speculatorii fac paralele între cacao și cafea, ceea ce este un pic suprinzător. Principala paralelă pe care o pot face eu este că toți arborii de cafea au îmbătrânit din cauza lipsei de lucrări în câmp și din cauza asta vedem că recolta Vietnamului nu mai crește”, a declarat Carlos Mera, analist la Rabobank.

În plus s-au înmulțit și îngrijorările cu privire la producția de cafea din următorul sezon, în condițiile în care vremea în Vietnam este așteptată să rămână secetoasă în următoarea săptămână, ceea ce ar crea un stres suplimentar pentru arborii de cafea, susțin analiștii de la firma de prognoză Maxar. În plus, viitoarele norme europene privind produsele rezultate de pe urma defrișărilor ar putea să declanșeze o grabă de a cumpăra înainte de finalul anului, când vor intra în vigoare noile norme, susține Carlos Mera.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!