10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Agribusiness – Recolta din acest an acoperă datoriile fermierilor? Ce răspund producătorii agricoli! – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fermierii își fac calcule după recolta din 2023 Finele acestui an agricol este unul dificil pentru fermierii care au recoltat deja orzul, rapița și grâul.

Fermierii ”trag” linie după campania de recoltat Campania de recoltat 2023.

Dacă o parte dintre fermieri sunt mai mulțumiți de sumele pe care le-au primit, alții spun că banii încasați din recolta 2023 nu acoperă nici măcar datoriile pe care le au la furnizorii de inputuri.

Finele acestui an agricol este unul dificil pentru fermierii care au recoltat deja orzul, rapița și grâul. Prețurile, deși în urcare, se mențin scăzute în raport cu investițiile făcute și, potrivit agricultorilor, nu se acoperă nici plata datoriilor pe care le-au înregistrat la furnizorii de inputuri.

Fermierii trag linie după ce au recoltat orzul, rapița și în mare parte și grâul. Producătorii agricoli au făcut pe Facebook un sondaj privind sumele pe care le-au obținut în acest an din vânzarea cerealelor și dacă banii primiți le ajung măcar pentru plata datoriilor.

Fermierii ”trag” linie după campania de recoltat

Campania de recoltat 2023. Își acoperă fermierii datoriile?

”Cum stați cu recolta și dacă vă puteți plăti datoriile?”, este întrebarea de la care a pornit o adevărată bursă a răspunsurilor. Dacă o parte dintre fermieri sunt mai mulțumiți de sumele pe care le-au primit, alții spun că banii încasați din recolta 2023 nu acoperă nici măcar datoriile pe care le au la furnizorii de inputuri. Iată ce au răspuns fermierii:

  • ”Prețul la cereale a înjumătățit producția care a necesitat costuri duble sau triple față de anul trecut. Seceta a înjumătățit și ea jumătatea rămasă. Concluzia: păcat că nu suntem încurajați să producem, noi cei care muncim din greu”, a opinat un fermier din județul Timiș.
  • ”Trebuie să mai aducem bani de acasă ca să putem să ne plătim datoriile, vindem din câmp pentru că altfel nici băncile nu le acoperim. Ce să mai spunem de plata inputurilor sau profit”, a împărtășit și un producător agricol din județul Brăila.
  • ”La orz am pierdut bani la rapiță și grâu am câștigat. Dar câștigul a fost foarte mic”, a spus și un fermier din județul Botoșani.
  • ”Anii devin din ce în ce mai grei. Eu renunț la anul dacă se tot repetă seceta și atâtea condiții aberante pentru subvenții”, a opinat și un fermier din județul Prahova.

Cât de mulțumiți sunt fermierii de producțiile din acest an

Fermierii sunt nemulțumiți de producțiile obținute în unele zone ale țării. Acumulat cu prețurile mici fermierii nici nu pot vorbi de profit în acest an.

  • ”3 tone de rapiță pe 11 ha. Nu am scos nici banii pe sămânță”, a spus un fermier din județul Cluj.
  • ”Floarea-soarelui este la pământ la mine cam 1 tonă la ha”, a menționat un alt fermier din județul Buzău.
  • ”Am investit 5.100 lei/ha și am m scos 5.400 kg la grâu – 1.000 lei minus”, a subliniat un producător agricol din județul Vaslui.
  • ”Floarea-soarelui și porumbul arată bine deodată, sper sa acopăr gaura de la grâu”, a împărtășit un alt fermier din județul Constanța.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!