31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Agribusiness – Smithfield preia încă o fabrică românească de mezeluri. Achiziția, autorizată de Consiliul Concurenței – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul Concurenţei a anunțat printr-un comunicat remis astăzi, luni – 10 aprilie că a autorizat tranzacția prin care Elit intenționează să preia compania Goodies Meat Production.

În noiembrie 2022, doi oameni de afaceri români, Adrian Neniță și Gabriel Cîmpeanu, au semnat un acord pentru a-și vinde fabrica de mezeluri Goodies Meat Production SRL, de la Ceptura de Jos, județul Prahova, către Smithfield, după cum a relatat StartupCafe.ro la acel moment.

Achiziția unei fabrici românești de mezeluri de către Elit SRL, firmă care face parte din grupul Smithfield, afiliat companiei chineze WH Group, a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Grupul Smithfield desfășoară o gamă variată de activități în România, printre care creșterea suinelor, producția și comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată și carne procesată, precum mezeluri.

Consiliul Concurenţei a anunțat printr-un comunicat remis astăzi, luni – 10 aprilie că a autorizat tranzacția prin care Elit intenționează să preia compania Goodies Meat Production. Fabrica are 320 de angajați și face produse alimentare: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.

”Elit SRL din județul Alba face parte din grupul Smithfield, afiliat al WH Group. Grupul Smithfield desfășoară o gamă variată de activități în România, printre care creșterea suinelor, producția și comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată și carne procesată, precum mezeluri. Goodies Meat Production SRL, din județul Prahova, produce și comercializează mezeluri”, precizează sursa citată.

Consiliul Concurenţei a autorizat cumpărarea unei fabrici românești de mezeluri de către Smithfield

Consiliul Concurenţei: Operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească

Potrivit sursei citate, în urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Acord semnat în noiembrie 2022 

În noiembrie 2022, doi oameni de afaceri români, Adrian Neniță și Gabriel Cîmpeanu, au semnat un acord pentru a-și vinde fabrica de mezeluri Goodies Meat Production SRL, de la Ceptura de Jos, județul Prahova, către Smithfield, după cum a relatat la acel moment.

Fabrica românească va fi preluată astfel de Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods. Mai exact, americanii fac achiziția prin intermediul companiei lor de preparate din carne, Elit, din județul Alba, firmă care aparține de Smithfield Europa.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!