12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Agribusiness – Start subvenții APIA 2024. Pași de urmat pentru fermieri – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Termenul limită pentru depunere este 7 iunie, nemaifiind acceptate solicitări după această dată.

Fermierii au la dispoziție intervalul 4 aprilie – 7 iunie pentru a-și înregistra cererile de plată la centrele APIA de care aparțin.

La fel ca și în anii trecuți, fermierii cu până în 50 ha depun cererea unică la centrele locale ale APIA, iar cei ce depășesc 50 ha depun cererea la centrele județene.

Start subvenții APIA 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat campania de primire a cererilor unice de plată pentru acest an. Termenul limită pentru depunere este 7 iunie, nemaifiind acceptate solicitări după această dată.

Fermierii au la dispoziție intervalul 4 aprilie – 7 iunie pentru a-și înregistra cererile de plată la centrele APIA de care aparțin.

La fel ca și în anii trecuți, fermierii cu până în 50 ha depun cererea unică la centrele locale ale APIA, iar cei ce depășesc 50 ha depun cererea la centrele județene. Campania APIA ar fi trebuit să înceapă primirea cererilor din 4 martie, dar aceasta a fost amânată. O altă noutate a acestei campanii de plăți este că după data de nu se vor mai putea depune cereri, nici măcar cu penalizări de întârziere.

Pași de urmat pentru obținerea subvențiilor APIA

În primul rând, fermierul trebuie să se prezinte la primărie, să își verifice Registrul Agricol și să se asigure că suprafața, numărul de animale etc. sunt înscrise corect. După care, funcționarul din primărie îi va eliberare o și îl va ajuta să își digitizeze parcela pe site-ul APIA – IPA online. Făcând digitizarea este mult mai simplu pentru că atunci când beneficiarul ajunge la APIA mai are doar controlul administrat de făcut după care cererea poate fi închisă.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

Se va completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată.

Fermierii pot semna Cererile folosind și semnătura electronică. În această situație este necesar să se anunțe (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se dorește să se semneze electronic. Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii.

Pașii de lucru pentru utilizarea semnăturii electronice sunt descriși în Instrucțiunile de Utilizare a Aplicației IPA Online, disponibile pe site-ul APIA sau direct în interfața aplicației.

Cererea de plată trebuie înregistrată la APIA, în registratura electronică, pentru a fi preluată pe fluxul de lucru în vederea acordării sprijinului. Dacă nu ați primit un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați depus Cererea de plată.

Trebuie să fiți atenți la mesajele de atenționare pe care le afişează programul IPA Online, pentru a evita să primiți solicitări ulterioare de clarificare din partea APIA şi pentru a avea o Cerere completă cât mai corectă.

Pentru o cât mai eficientă comunicare între fermieri și angajații APIA, în scopul facilitării transmiterii și recepționării informațiilor necesare depunerii Cererii de Plată și a gestionării pe fluxul de administrare a intervențiilor de sprijin solicitate, este indicată furnizarea numărului de telefon și a adresei de e-mail utilizate de către fermieri.

Pentru a afla când puteți merge la APIA, luați legătura cu funcționarul care v-a instrumentat cererea și in anii trecuți sau sunați la centrul respectiv. De asemenea, programările sunt comunicate și prin intermediul primăriilor, astfel că puteți cere această informație și acolo. Dacă nu aveți contact de la APIA sau depuneți pentru prima dată cererea unică, mergeți direct la cel mai apropiat centru al agenției de plăți pentru a cere informații cu privire la data când un funcționar vă poate inregistra cererea unică.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!