28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Agribusiness – Statul rus își extinde controlul asupra unei părți din ce în ce mai mari din industria cerealelor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proprietarul Jumbo a răbufnit în fața acționarilor: Românii nu sunt proști că lucrează 7 zile pe săptămână în magazinele noastre.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Statul rus își extinde controlul asupra unei părți din ce în ce mai mari din industria cerealelor, ceea ce ar putea să îi confere puteri sporite asupra exporturilor, tocmai într-un moment în care se intensifică îngrijorările cu privire la aprovizionarea mondială.

Evenimente

30 mai – Profit News TV – Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie – Medika TV – Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

O serie de mari traderi occidentali de cereale, inclusiv Cargill și Viterra, au plecat din Rusia anul trecut, după ce guvernul de la Moscova a pus presiuni asupra loc să facă loc pentru firmele locale. Acum chiar și cel mai important trader privat rusesc de cereale întâmpină dificultăți în a funcționa, din cauza disputelor cu statul. Asta pune piața în mâinile a câteva companii, dintre care unele au legături cu Kremlinul, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.

Consolidarea sectorului rusesc al cerealelor s-a accelerat după invazia din Ucraina și face ca doar patru firme să fie responsabile pentru trei sferturi din exporturile de cereale realizate prin terminalele rusești de la Marea Neagră. Asta dă Moscovei și mai multă influență asupra livrărilor de grâu, care sunt cruciale pentru îmblânzirea inflației mondiale a produselor alimentare. De asemenea, face mai dificil pentru traderii străini să obțină informații cu privire la situația livrărilor rusești, într-un moment în care evoluțiile meteo nefavorabile afectează recolta de grâu a Rusiei și sperie piața.

„Dorința Rusiei de a controla piața materiilor prime este reală iar influența sa asupra cerealelor este în creștere”, susține Dan Basse, președinte la firma americană de consultanță AgResource.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!